Новини Транспорт

7 съвета за намиране на евтини самолетни билети

   
7 съвета за намиране на евтини самолетни билети

Може би си мислите, че авиокомпаниите ще ни затруднят максимално при намирането на билети на достъпни цени - и сте прави. Намирането на евтини самолетни билети често може да изглежда като игра на късмет; има толкова много фактори извън нашия контрол, когато става въпрос за това колко ще платим. Въпреки това има начини да увеличите шансовете си да получите по-евтини самолетни билети. Самолетните билети са една от най-скъпите части на пътуването. Дори да имате щастието да живеете в близост до град с директни полети, това не означава, че имате изобилие от възможности, когато става въпрос за резервиране на полети. За щастие има начини да намалите разходите за полети и да спестите пари при резервация на самолетни билети. Ето седем съвета за намиране на евтини самолетни билети:

Познайте датите на пътуването си

Първото нещо, което трябва да направите, когато се опитвате да намерите по-евтини билети, е да знаете датите на пътуването си, особено когато се опитвате да резервирате доста по-рано. Авиокомпаниите обикновено увеличават цените на билетите си по време на празниците и ще платите повече, ако се опитвате да пътувате по време на други популярни периоди за пътуване, като например пролетната ваканция или лятната ваканция. Колебанията в цените зависят и от сезона и деня от седмицата. Например билетите обикновено са по-евтини, ако пътувате през делничните дни, тъй като през работната седмица не пътуват толкова много хора.

Бъдете гъвкави по отношение на дестинациите и авиокомпаниите

Ако не сте гъвкави по отношение на дестинациите и авиокомпаниите, вероятно ще платите много повече за билети. Ако можете да бъдете гъвкави по отношение на мястото, където искате да отидете, ще имате възможност за по-широк кръг от възможности - и за по-ниски цени на билетите. Същото важи и за авиокомпанията, с която решите да летите. Ако пътувате извън пиковите часове, когато не летят толкова много хора, можете да спестите до 50% от цената на самолетния билет. Заслужава да се отбележи също така, че полетът с нискотарифна авиокомпания или полетът до летище, отдалечено от града на дестинацията ви, може да доведе до значително по-ниски цени на билетите.

Използвайте приложение за проследяване на цените

Ако се опитвате да намерите по-евтини билети, най-добрият момент да започнете да търсите е няколко месеца преди пътуването. Струва си да използвате и приложение за следене на цените като Skyscanner, което ви позволява да търсите полети и да видите най-евтините дни и часове за полет. Важно е да се отбележи, че това приложение не гарантира по-евтини билети. Най-добре е да го използвате като ръководство, за да посочите кога да започнете да търсите билети. Друг полезен инструмент за намиране на по-евтини полети е Google Flights. Този удобен инструмент ви предоставя календар, който ви информира за това кога цените са по-ниски и кога се покачват.

Пазарувайте и бъдете гъвкави по отношение на дните и часовете

След като сте определили кога да започнете да търсите полети, е време да започнете да сравнявате цените. Първо, не забравяйте да потърсите във възможно най-много сайтове, за да видите кой има най-ниски цени. Можете също така да прегледате социалните мрежи, за да видите дали някой има съвети за по-евтини цени на билети. Струва си също така да бъдете гъвкави по отношение на дните и часовете, в които летите. Например, ако летите във вторник или сряда, а не през уикенда, може да спестите стотици долари. По същия начин резервирането на полет "червено око" също може да доведе до по-ниски цени на билетите.

Опитайте случаен доставчик на полети

Ако ви е трудно да намерите по-евтини билети, опитайте се да използвате произволен доставчик на полети, за да видите какво ще се появи. Например, можете да използвате сайт като Expedia, за да търсите полети и да видите дали има евтини билети. Без значение кой сайт за резервация на полети използвате, важно е да имате предвид, че може да не можете да промените полета, след като сте го резервирали. Най-добре е да се придържате към уебсайтове за пътувания, които познавате и на които имате доверие, и да проучите компанията, преди да направите резервацията. Ако не сте сигурни откъде да започнете, прегледайте различни сайтове, за да видите кои от тях предлагат най-добър избор на полети или кои имат най-ниски такси за резервация.

Не забравяйте да разгледате и други видове пътувания

Ако сте решили да летите, но ви е трудно да намерите по-евтини билети, може би си струва да преминете към друг вид пътуване. Например шофирането може да е по-евтино от летенето, ако отивате на дълго пътуване или ако резервирате с нискобюджетна авиокомпания. Струва си също така да помислите за пътуване с влак, тъй като то често е по-евтино от пътуването със самолет. Пътуването с автобус също може да бъде по-евтина алтернатива на пътуването със самолет, но имайте предвид, че то не е толкова гъвкаво. Ако сте решили да летите, можете да спестите пари и като резервирате билет за отиване и връщане, дори и да не ви се налага да се връщате.

Заключение

Може би си мислите, че авиокомпаниите ще направят така, че да ни затруднят максимално в намирането на билети на достъпни цени - и сте прави. Намирането на евтини самолетни билети често може да изглежда като игра на късмет; има толкова много фактори извън нашия контрол, когато става въпрос за това колко ще платим. Въпреки това има начини да увеличите шансовете си да получите по-евтини полети. За щастие има начини да намалите разходите за полети и да спестите пари при резервация.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати