Новини Транспорт

С над 40 ресторанта и 7 басейна, най-големият круизен кораб в света тръгва на първото си плаване през 2024-а

  06.11.2022 09:58  
С над 40 ресторанта и 7 басейна, най-големият круизен кораб в света тръгва на първото си плаване през 2024-а

Преди дни базираната в Маями круизна компания Royal Caribbean обяви, че най-големият им кораб Icon of the Seas ще влезе официално в експлоатация през 2024 година. С над 40 ресторанта, седем басейна и най-големия воден парк в морето, Icon of the Seas ще може да приеме 7600 пътници още на 28 януари 2024 г.

След като бъде завършен, корабът ще предлага 20 палуби, ще бъде дълъг 60 метра. Този плаващ мини-град се очаква да работи целогодишно и да предлага седемдневни круизи от Маями край източните и западните Карибски басейни.

Едно от най-впечатляващите удобства на борда ще бъде най-големият аквапарк в морето. Той ще разполага с най-високата пързалка за спускане в морето.

Освен това корабът ще предлага над 40 ресторанта, кафенета, барове и салони, парк на най-горната палуба, който ще предлага гледка към океана, както и водопад, край който гостите могат да вечерят и да се забавляват.

Круизният кораб ще предлага на гостите си 28 вида стаи на борда, проектирани за семейства и може да побере трима, четирима, петима гости в опции като Family Infinite Balcony и Surfside Family Suite.

Ще има и триетажна къща, пълна със собствена ограда и дори пощенска кутия. Най-добрите стаи на на борда, според круизната линия, са тези,които предлагат гледка.

Снимка 593602

Източник: royalcaribbean.com

„С всеки наш нов кораб вдигаме летвата в туристическата индустрия, като същевременно подобряваме това, което нашите гости вече познават и обичат“, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Royal Caribbean Group Джейсън Либърти, цитиран от Forbes.

По думите на главния изпълнителен директор на Royal Caribbean Майкъл Бейли Icon of the Seas е съвкупност от всичко, което може да предлага една семейна ваканция.Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати