Новини Транспорт

Нискотарифната авиокомпания Flynas от Саудитска Арабия ще лети до България

   
Нискотарифната авиокомпания Flynas от Саудитска Арабия ще лети до България

Нискотарифната авиокомпания Flynas от Саудитска Арабия планира да започне полети от Рияд до София и Варна през следващата година. Това обяви за TravelNews министърът на туризма Илин Димитров, който се срещна с вицепрезидента на авиокомпанията Абдулах Сулиман Алеади по време на международното туристическо изложение WTM в Лондон.
Засега няма яснота кога точно ще започне да оперира превозвачът през 2023 г. и колко пъти седмично ще лети до двата града. Интересът към София е за целогодишни полети, а до Варна през летния сезон, обясни министър Димитров. От авиокомпанията са попитали за облекчаване на визите, за да могат да идват повече туристи от Саудитска Арабия в България. Отделно очакват силен интерес за посещения и на българите към арабската страна.
Flynas е саудитски въздушен превозвач и водещата нискотарифна авиокомпания в Близкия изток. Разполага с 38 самолета, извършващи повече от 1500 седмични полета до 70 вътрешни и международни дестинации, показва справка на сайта на фирмата.
От стартирането си през 2007 г. Flynas е превозил повече от 60 милиона пътници.  Наскоро получи наградата Skytrax като най-добрата нискотарифна авиокомпания в Близкия изток за пети пореден път през 2017, 2018, 2019, 2021 г. Освен това беше класирана сред 10-те най-добри нискотарифни авиокомпании в света. 
Flynas продължава да расте и да инвестира в своя продукт със споразумение с Airbus за закупуване на 120 нови самолета A320neo.
 
Мирослав Иванов, Лондон


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати