Анализи Новини

Кипърското министерство на туризма подготвя пробив на американския пазар

   
Кипърското министерство на туризма подготвя пробив на американския пазар

Заместник-министърът на туризма Савас Пердиос разкри планове спрямо туристическия пазар на САЩ, като през януари идната година той ще посети Ню Йорк и Вашингтон, предаде за БТА кипърската агенция КНА.
В интервю за КНА по време на провеждащото се в Лондон международното туристическо изложение World Travel Market (WTM) Пердиос отбеляза, че 2022 г. е „много добра година“ по отношение на британските туристи в Кипър.
По информация на министъра броят на британските туристи в Кипър през тази година се равнява на около 90% от броя им през 2019 г., рекордна за кипърския туризъм.
Позовавайки се на тези окуражаващи резултати, Пердиос вижда положителни знаци и за 2023 г.
„Що се отнася до 2023 г., ние със сигурност очакваме тя да бъде също толкова трудна година, тъй като виждаме, че геополитическата нестабилност продължава, както и високата инфлация. Въпреки това трябва да кажа, че изглежда няма никакво безпокойство на пазара на Обединеното кралство за 2023 г. и ние приемаме това за положителен знак“, каза министърът.
В интервюто си за КНА Пердиос също спомена наскоро обявеното сътрудничество с Йордания, което предвижда предлагане на споделени туристически пакети до двете страни за международни посетители.
„Ние се стремим към отдалечени пазари, особено САЩ. Мога да съобщя, че този януари Министерството на туризма ще отиде за първи път в САЩ, за да направи тези първи стъпки на място“, отбеляза той.
Той добави, че „ще бъдем домакини на събития както в Ню Йорк, така и във Вашингтон, ще се срещнем с авиокомпании и оттам нататък нещата ще се насочат към отваряне на американския пазар“.
Пердиос също така обърна специално внимание на напълно обновените щандове на Кипър на World Travel Market, като заяви своята „гордост“ от резултата от три години упорит труд.
„Представяме автентичността на нашия остров, значението, което сега придаваме на винената гастрономия, природния туризъм, нашите села“, каза той.
След откриването на Световния туристически пазар в понеделник Пердиос провежда срещи с големи и по-малки туроператори, обсъждайки пакети за следващата година.
(Новина, избрана от кипърската агенция КНА за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите).



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати