Новини Турагенции

Български туроператор отвори офис в Дубай и наема операта да презентира страната

   
Български туроператор отвори офис в Дубай и наема операта да презентира страната
Българският туроператор Farel Consult наема Операта в Дубай за презентация на страната
  Dubai Opera

Българският туроператор Farel Consult отвори офис в Дубай, Обединени арабски емирства (ОАЕ), като ще привлича туристи към България. Това обяви пред TravelNews Ирена Христова, консултант „Продажби“ в компанията, която е част от групата на Palms Bet, по време на международното туристическо изложение WTM в Лондон. Целта е да привличаме арабски туристи в страната, подчерта тя. Туроператорът ще им предлага обиколки на България, море и планини. Освен това ще води групи и за хазартен туризъм. Групата разполага със собствени казина - Palms Royale в „Гранд хотел Милениум София“ и със същото име в Бургас.

Вече посрещаме туристи от ОАЕ, Пакистан, Саудитска Арабия, Кувейт и Бахрейн, обясни Ирена Христова. Тя очаква засилен интерес през пролетта и особено през лятото на следващата година, когато в Близкия Изток става много горещо. Тогава богатите араби гледат да пътуват и да стоят по 2-3 месеца в Европа, коментира Христова. Компанията планира да отвори офис и в Саудитска Арабия.

Туроператорът организира голяма презентация на България на 1 март 2023 г. по случай националния ни празник за 3 март. Те са наели залата в Dubai Opera, където концерт ще изнесат оркестърът и хорът „Мистерията на българските гласове“, състави за народни танци и балетни състави от България.

Между Дубай и София засега оперира пет пъти седмично нискотарифната авиокомпания „Флай Дубай“. От Абу Даби (ОАЕ) до София лети Wizz Air. Предстои пускането на редовна линия на нискотарифната авиокомпания Flynas от Рияд (Саудитска Арабия) до София и Варна през следващата година, обяви за TravelNews министърът на туризма Илин Димитров, който се срещна с вицепрезидента на авиокомпанията Абдулах Сулиман Алеади по време на международното туристическо изложение WTM в Лондон. Интересът към София е за целогодишни полети, а до Варна през летния сезон, обясни министър Димитров.

Мирослав Иванов, Лондон



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати