Новини Събития

Катар очаква 1.2 милиона туристи за Световното по футбол

   
Катар очаква 1.2 милиона туристи за Световното по футбол

Организаторите на световното първенство по футбол в Катар съобщиха, че вече имат резервирани над 90 хиляди места за настаняване за някои от най-натоварените дни на турнира. Това включва хотелски стаи, апартаменти, вили и каравани. Катар очаква 1.2 млн. посетители по време на турнира, като пикът ще бъде между 24 и 28 ноември по време на натоварената групова фаза. Феновете ще прекарат средно по седем нощувки в Катар. Все още има свободни поне 25 хиляди стаи. „Пазарът е отворен и феновете имат достатъчно време да вземат решение и да резервират“, заяви Омар ал-Джабер, изпълнителен директор по настаняването към Върховния комитет за доставка и наследство.

С население от 3 милиона души Катар разполага с по-малко от 31 хиляди хотелски стаи, така че организаторите определиха общо 130 хил. стаи за алтернативно настаняване, като превърнаха целия наличен недвижим фонд във временни жилища.

Заедно с това три круизни кораба ще акостират на пристанището в Доха, за да осигурят повече от 5000 стаи. Някои фенове ще се настанят в подготвените 1000 модерни палатки на изкуствен остров северно от Доха.

В случай, че неблагоприятни метеорологични условия, като пясъчни бури или дъжд направят палатките или фенските селища необитаеми, организаторите са осигурили резервни стаи в друг район, особено за хората, които са избрали да отседнат на открито.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати