Новини Хотели

Luxury Chalet Elitsa е новият СПА комплекс на Витоша

   
Luxury Chalet Elitsa е новият СПА комплекс на Витоша

Релакс сред природата, близост до града

Разположен в прегръдката на Витоша планина, на минути от пулсиращия модерен град, Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa е перфектното място за релакс и красиви моменти сред природата. Луксозният комплекс поддържа глобален стандарт за изисканост и елегантност в категорията 5 звезди. Локацията му не е избрана случайно – ситуиран на изцяло южен склон, на 1500 метра надморска височина и заобиколен от вековни борови гори, Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa предлага великолепни природни гледки и възможност за уединение и качествена почивка недалеч от центъра на столицата.

Мисията ни е да се почувствате като у дома си от момента, в който прекрачите прага на нашия очарователен планински свят. Каним ви да оставите за момент забързания си живот в града и да изпитате вкуса, комфорта и приключенията, с които ще ви върнем към природата. С всяка част от преживяването, което предоставяме, искаме да приканим нашите гости да се отпуснат в хармония с околната среда. Национален парк "Витоша" е щедър на разнообразна и красива природа през цялата година – чудесно място за почивка, зареждане с хубава енергия и позитивни емоции.

Архитектура и дизайн

Проектът съчетава по изключително елегантен начин автентичната алпийска архитектура, в която преобладават естествени материали като камък и дърво, с елементи на съвременния дизайн. Запазеният владайски масивен гранит по фасадата напомня за внушителния размах на социалистическата архитектура и славната история на сградата. Във всеки кът на 5-звездния комплекс се усеща специалното отношение към детайла и качество в изпълнението.

История

До 1991 г. Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa е известен като резиденция "Елица" – бивша база на ЦК на БКП и едно от любимите места на социалистическия лидер Тодор Живков. В продължение на десетилетия това е било място за важни срещи, семинари и отдих на управляващите в страната тогава. Както повечето социалистически имоти и този е разположен на изключително място – изцяло южен склон, заобиколен от вековни борови гори. Макар строена преди повече от 60 години, резиденцията показва размаха и безкомпромисността спрямо използвани материали, замисъл и качество на проекта.

Luxury Chalet Elitsa Wellness and Spa
Локация: Природен парк "Витоша"
РЗП: 4561.50
Инвеститор: "Витоша клуб" ЕООД
Проектант: "Стивън Джордж Интернешънъл" – SGI
Изпълнител: "Евробилд България" ЕООД

Комплексът предлага 40 елегантни стаи
Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa предлага 40 стаи с елегантен и изискан дизайн, разделени в две категории – double и deluxe. Сред уюта на класическия алпийски интериор ще се почувствате като у дома си. Проектът е вдъхновен от красивите природни богатства на Витоша планина. Чрез използваните материали и дизайн успяхме да интегрираме природата в самия хотел. Всички стаи в комплекса споделят прекрасно усещане за простор, ненатрапчив лукс и модерен комфорт, като разкриват великолепни гледки към заобикалящата природа.

Ресторант в алпийски дух и висококачествена храна

Ресторантът в комплекса е самото въплъщение на алпийския дух, с топла и приветлива атмосфера и вкусни блюда. Менюто е създадено с респект към истинската и чиста храна. Използваните продукти в кухнята са от подбрани доставчици, ферми и сертифицирани производители на биохрани. Планината предполага да се насладите на специални рецепти с меса и дивеч, богата селекция от първокачествени вина, ароматни билкови чайове, домашен мед и сладка – всички те грижливо селектирани и приготвени с внимание от нашия екип.

В стремежа си да предоставим цялостно алпийско изживяване за нашите гости в менюто сме предвидили и класическото фондю, което приготвяме с висококачествени продукти, следвайки оригиналната швейцарска рецепта. През летните месеци предлагаме и барбекю в двора на комплекса. Предвидени са също специални зони в откритите пространства за професионално изпичане и опушване на меса.

1 / 3

The library lounge & bar

Потопете се в уникалната атмосфера на The Library Lounge & Bar с неговия модерен комфорт и усещане за уют, докато ние ви сервираме напитки и леки закуски, както и домашно приготвени сладкиши. Удобните кресла пред живия огън в камината предразполагат за чаша уиски, хубаво вино или ароматен чай. Специалната селекция с подбрани заглавия в нашата библиотека ще ви пренесе в уюта на собствения ви дом.

Зимен туризъм

Открийте спиращи дъха зимни туристически маршрути с топло посрещане и експертни водачи. Нашият ентусиазиран екип ще ви помогне да планирате и подготвите всичко, от което се нуждаете, преди да тръгнете да изследвате чудесата и красотата на покритите със сняг гори и хълмове. Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa е отправна точка до всички трекинг пътеки в района с дестинации като: Златните мостове, Момина скала, Боянски водопад, х. "Алеко", Черни връх и други. Комплексът разполага с частна ски писта за начинаещи и деца, както и с велосипеди за планинско колоездене, ски бягане, ски туринг, ледено катерене по Боянския водопад и други забавни изживявания.

Летен туризъм

Прохладната прегръдка на планината е особено ценна през горещите летни дни в града. Можете да се насладите на организираните разходки и преходи до всички известни в района маршрути с наблюдение на дивата природа, както и на възможност за конна езда, пикник или барбекю в гората. Сред летните активности, които комплексът предлага, са още: плажен волейбол, плажен тенис, джогинг, колоездене, стрелба с лъкове и други приключения за цялото семейство.

Първият планински спа център в София

Насладете се на първия планински спа център в София. Разположен в сърцето на Luxury Chalet Elitsa, той е истинско светилище на хармонията и блаженството, на което могат да се насладят както гостите на хотела, така и външни посетители. Вдъхновен от заобикалящата природа, черпещ енергията си от планината, този уникален оазис на спокойствието предлага световно признати практики, процедури и терапии за възстановяване и почивка. Каним ви да откриете истинско блаженство за тялото и ума – възможност за възстановяване на вашия физическия баланс и вътрешната хармония. Селекция от ексклузивни процедури и внимателно подбрани продукти ще ви помогнат да се погрижите за себе си по най-добрия начин. В допълнение към съоръженията в Wellness and SPA центъра можете да се насладите и на зоната за релакс с камина, нашия Health Bar и спа магазин.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати