Новини Хотели

Холандското селище в Поморие фалира

   
Холандското селище в Поморие фалира

Огромният хотелски комплекс "Сънсет Ризорт" в Поморие, известен в града като "Холандското селище", няма да работи през следващия летен сезон, съобщи на среща с представители на туристическия бранш кметът Иван Алексиев. 

„Това ще бъде сериозно предизвикателство през летния сезон на 2023 година. Холандското селище фалира! 3 000 легла са заключени, няма да работи“, заяви Алексиев. По думите му, това ще има особено негативен ефект върху развитието на туризма в Поморие и най-вече върху квартал „Св. Георги“.

"450 – 500 души вече са освободени, доколкото ми е известно. Това е следствие на неадекватната държавна политика в областта на туризма. Как това министерство на туризма не можа да направи един закон, който да обособи частите в хотелите, които се продават. В момента виждаме скандали – не могат да се разбера за тока, не могат да се разберат за водата, за общите части", твърди Иван Алексиев.

През изминалия летен сезон в община Поморие са посрещнати 51 064 български туристи, става ясно от направения от администрацията анализ на летните месеци. Голяма част от българските туристи обаче са били в града за така наречените дълги уикенди – петък, събота и неделя, без да генерират сериозни приходи за местната икономика, твърдят хотелиерите пред БТА. Изненадващо в Поморие отчитат спад в броя на туристите през август. Но през юни ръстът е със 106 на сто - спрямо данните за миналата година.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати