Новини Транспорт Турагенции

Туроператори организират три чартъра до Сейшелите

   
Туроператори организират три чартъра до Сейшелите
Емреджан Инанчер (вляво), Бернадет Вилемин (вляво), Лена Хоареау (в средата), Ирена Георгиева и Максим Бехар представиха Сейшелите
  Мирослав Иванов

През последните години все повече българи посещават Сейшелите, която притежава три от най-добрите плажове в света. Това обяви на специална презентация в София Лена Хоареау, директор на Туристическия борд на страната за Централна и Източна Европа. Тя подчерта, че в началото на тази година са реализирани за първи път два директни чартъра от София до Махе с над 340 туристи. Линията е осъществена от „България Еър“. Отделно пътуват много българи и по редовните линии на авиокомпаниите.

През 2023 г. са планирани 3 чартъра от София – на 21 януари, 25 февруари и 18 март отново с „България Еър“. Организатори на полетите са туроператорите „Планет травел център“ и „Луксутур“. „Работим усърдно, за да ги осъществим въпреки, че почти всички екзотични дестинации са отворени и конкуренцията е много голяма“, заяви Дарина Стефанова, собственик и управител на „Планет травел център“. Според нея българите обичат организираните директни полети. Петър Стоянов, управител на „Луксутур“, обяви, че имат подкрепата на Борда по туризъм на Сейшелите. „Търсенето към екзотичните дестинации, включително и към Сейшелите, е много голямо за зимния сезон“, каза той.

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, която присъства на събитието, подчерта, че икономическите връзки между България и Сейшелите минават през туризма. Генаралният консул на Сейшелите у нас Максим Бехар обясни, че африканската страна може да бъде посещавана през цялата година, като предлага различни типове острови. Редовни полети до нея има на Turkish Airlines от София през Истанбул, съобщи директорът на авиокомпанията за България Емреджан Инанчер, който присъства на презентацията.

Сейшелите са държава в Африка, която е съставена от 155 острова в Индийския океан. Намират се между екватора на север и остров Мадагаскар на юг. Отстоят на около 1000 км от източния бряг на Африка. Макар че островите са разпилени на огромна площ, тяхната територия възлиза на едва 455 кв. км. Някои от по-големите острови в архипелага са Махе, Праслин, Силует, Ла Диг, Мери Ан, Сестрите, Фригейт айлънд и др.

Сейшелите са едно от най-приказните кътчета, които човек може да открие на нашата планета. Често ги описват като най-привлекателната дестинация за любителите на екзотиката и райските плажове. Туристите ще открият на тях всичко необходимо за перфектната почивка – спокойствие, екзотична кухня, прекрасен климат и много гостоприемство от страна на местните жители. Това е идеалната дестинация за всеки, който желае да почувства контакта с природата и да се докосне до магията на тропиците, обяви Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг дестинации" в Туристическия борд на Сейшелите. Според нея правителството има разработена специална програма и отделя много средства за опазването на околната среда, за да има устойчиво развитие и туризъм.

Климатът е слънчев и топъл, температурите са високи през цялата година, като най-често са между 28 и 31°C. Нощите са по-приятни – около 24 – 25°C, без значение от сезона. Валежите имат ясно изразена сезонност. Дъждовният сезон трае от ноември до март и съвпада с летните месеци в южното полукълбо. По отношение на климата Сейшелите многократно превъзхождат по-голямата част от тропическите острови по света, тъй като попадат извън обсега на ураганите.

Природата съчетава всичко най-красиво на едно място. Островите са покрити с гъсти дъждовни гори, могат да ви смаят с удивителната си флора и фауна. На всякъде има огромно разнообразие от цветя, тропически дървета, храсти и палми. Постоянно се чува песента на тропическите птици и навсякъде кипи от най-невероятни и причудливи същества. Сейшелите притежават смайващи плажове, които често се появяват по кориците на списания и по календари. Пясъкът е светъл и фин като пудра захар, а водите в лагуните около островите блестят като огледало в небесносини нюанси. Около плажовете има горички от кокосови палми, а под водната повърхност около брега ще откриете уникално разнообразие от пъстри корали и тропически рибки. По-малките острови от Сейшелския архипелаг имат малка надморска височина, достигаща до около 5-10 метра. По-големите острови обаче са изградени от гранит и имат по-живописен релеф. Най-високият връх на архипелага се нарича Морне. Той се издига на около 906 метра надморска височина на остров Махе. Ще го откриете насред местност с изключително красива природа в пределите на Национален парк “Морн Сейшелоа”.

За разлика от натоварените и прекалено големи курорти в Европа и Америка, които с високите си хотели са се превърнали буквално в нови градове, хотелите на Сейшелските острови са предимно малки (на по 1-2 етажа) и напълно се сливат с екзотиката на островите. Най-често посетителите отсядат в малки, но много изискани, комфортни и привлекателни хотелски комплекси, състоящи се от не много на брой бунгала и къщички непосредствено до морския бряг, защото така са близо до най-голямото богатство на тази островна страна – невероятните й плажове. Освен уникалната природа, Сейшелите предлагат на своите посетители също и колоритна и приветлива култура. Тя е смесица от традиционния за островните жители стил на живот и на пристигналите по-късно британци, които донесли европейския манталитет и култура със себе си. За да опознаете Сейшелите истински, трябва да се разходите из столицата Виктория и да посетите нейните пазари и магазини. Ще ви впечатли ведрото настроение на местните жители и тяхната вечна усмивка, както и изключителното разнообразие на морски дарове, уловени в кристално чистите води около архипелага.

Столицата Виктория има много спокоен ритъм на живот, макар че е най-оживеният град в страната. Тук ще откриете красива колониална архитектура, която създава усещане за непринуденост у посетителите. Многообразието от свежи екзотични тропически плодове местно производство е огромно. Сейшелският рай е предпочитан за сключване на брак край брега на морето, за хора, търсещи романтично кътче, на което да отпразнуват годишнината си, или за прекарване на медения месец на по-заможни семейни двойки. Големият остров Махе предлага повече култура и забавления, докато други острови като Парслин и Фригейт имат по-дива и недокосната околна среда. Ако пък разполагате с наистина по-голям бюджет, то тогава бихте могли да наемете дори и цял остров.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати