Новини Турагенции

Елфи турс предлага уникални преживявания в Индия

   
Елфи турс предлага уникални преживявания в Индия

Индия е една от най-подценяваните дестинации. Мнозина пътешественици се отправят към нея с предразсъдъци, но след само няколко дни се влюбват, защото отвъд проблемите си, страната е цветна, шумна и автентична и това създава неописуема атмосфера. Тази забележителна дестинация има богата история, уникална култура и някои от най-впечатляващите забележителности в света - за какво повече може да мечтае всеки пътешественик?
“Елфи Турс” кани всички да се потопят в атмосферата на мистериозната и изтъкана от контрасти Индия. Туроператорът предлага възможността да я опознаете, като приключението започва на 13 февруари 2023 г. Цените стартират от 4498 лв. на човек и включват самолетен билет София – Делхи - София, летищни такси в размер на 370 евро към 01.12.2022 г., 9 нощувки в хотели 5* по програмата (от които 2 нощувки в Делхи; 1 в Каджурахо, 2 в Агра; 2 в Рантамбор, 2 нощувки в Джайпур); пълен пансион по време на екскурзията, трансфери летище – хотел – летище, билет за влак Делхи – Джанси и Джанси - Агра, климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване, водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване, 4,94 % такси в Индия и застраховка „Защита при пътуване“ с покритие 10 000 евро.
Към пакета са включени и всички забележителности по програмата, както и някои специални активности. “Винаги се стараем да предложим екскурзии, различни от традиционните, а Индия има толкова много възможности за туризъм, че един живот не би ти стигнал”, коментира Елена Текелиева, маркетинг мениджър на компанията. “Като нещо по-оригинално сме избрали традиционни индийски преживявания като джип сафарита, разходка със слон и посещение на храмове на Кама Сутра”.
 
Столицата Ню Делхи
 
е град с две лица и контрастите между Стария и Новия град идеално рефлектират, като същото се наблюдава на национално ниво. Индия е може би единствената страна, която съчетава по толкова примамлив начин новото и красивото с простото. В столицата има усещане за хармоничност въпреки многото културни разлики в основните части. Съчетавайки местна култура и британско влияние, Ню Делхи е спиращ дъха град, пропит с история. Някои от най-важните забележителности са гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал, Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на държавата.
 
Индийските влакове
 
сами по себе си вече са туристическа атракция. Използването на който и да е транспорт в Индия е събитие, придружено с доста нерви. Логистиката и инфраструктурата там е много различна от тази на запад и на места дори липсва, което прави всяко придвижване същинско приключение. Поради тази причина туристите на “Елфи турс” не биха могли да се лишат от това преживяване, което пътешественици споделят, че е един път в живота. С влак туристите ще стигнат до Джанси, където ще посетят живописните древна столица Орча. Тя е била от най-големите и най-могъщи царства в Централна Индия.
По пътя туристите ще посетят Каджурахо, чиито храмове на Кама Сутра са втората по посещаемост забележителност в Индия след Тадж Махал. Те са построени в периода между ІХ и ХІ век по времето, когато е управлявала династията Чандела. След това отново с влак ще се отправят към Агра, където ще посрещнат изгрева пред
 
прочутия Тадж Махал.
 

Световноизвестният паметник на любовта се намира на брега на река Ямуна и гледката е особено завладяваща по изгрев слънце - именно когато групата ще се отправи натам. Културният паметник е построен приблизително между 1630-1652 г. по поръчка от императора Шах Джахан („Повелителят на света“), в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, която умира по време на раждане.
Мавзолеят има многобройни символи, скрити в неговата архитектура и планиране. Така например на портата, през която посетителите влизат в парковия комплекс, е изсечен цитат от Корана, който завършва с думите „влез в моя рай“. На местния език от онова време думите „рай“ и „градина“ са се изписвали по един и същ начин и затова може да се смята, че замисълът на Шах Джахан е да пресъздаде рая на земята и да положи тялото на своята възлюбена в него.
Следващата спирка, която гарантирано ще впечатли почитателите на дивата природа, е националният парк
 
Рантамбор
 
Това е един от най-големите и най-известните национални паркове в Северна Индия. Площта му възлиза на 392 кв. км и е едно от най-подходящите места в Индия, където туристите могат да видят дивите животни в естествената им среда. Основан е през 1955 г., а през 1973 г. е обявен за един от резерватите по „Проект Тигър”, целящ опазването на тези великолепни животни. Тигрите в парка лесно могат да бъдат видени дори и през деня. Освен тигри тук живеят леопарди, антилопа нилгау, индийски елен, глигани, хиени, ленивци, както и многобройни птици и влечуги. Туристите на “Елфи турс” ще имат възможност да направят джип сафари в парка и да видят дивите животни в естествения им хабитат.
 
Джайпур е следващата спирка
 
в обиколката на Индия. Основан през 1727 година, той веднага се превръща в столица на най-големия индийски щат – Раджастан. Нарича се „Розов град“ заради необичайния розов цвят на камъка, използван в строителството му. Според една легенда, през 1876 г., преди пристигането на принца на Уелс, било наредено да се нарисуват всички сгради в розов цвят и по този начин да се покаже дружелюбността и гостоприемството на местното население. Считан е за рай за фотографите, с пленителните си гледки и отличителен стил.
“Нашите туристи ще могат да се насладят на спиращите гледки в Джайпур по много специален начин, а именно на гърба на слон! Планирали сме изкачване до крепостта със слонове, което определено ще пренесе всички в един приказен свят”, разкрива още Текелиева.
По време на всички екскурзии българите ще са придружени от местни гидове, които същински ще ги потопят в местната култура. С тяхна помощ всеки ще открие красотата и уникалността на Индия! Отнема години, за да може някой да опознае Индия напълно, но програмата на “Елфи турс” е идеалното решение за хора, които за пръв път се отправят на там. Тази програма дава есенцията на едно първо пътешествие за всички, които намират очарование и възхита в индийската култура, архитектура и бит!
 
Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати