Новини Транспорт

ITA Airways пуска нови междуконтинентални полети през 2023 г.

   
ITA Airways пуска нови междуконтинентални полети през 2023 г.

ITA Airways постоянно се ангажира с растеж и обяви, че е подписала всички планирани ангажименти за увеличаване на своя флот през 2023 г., съобщиха от авиокомпанията. Тя ще разполага с 39 самолета от ново поколение, които ще се присъединят към флота през следващата година, включително 9 широкофюзелажни (A330-900) и 30 тесни -корпусен самолет, като в същото време самолетите от предишното поколение ще бъдат премахнати.

В сравнение с 2022 г. това ще доведе до 73% увеличение на капацитета по отношение на предлаганите места на километър (Available Seat Kilometer - ASK) в цялата мрежа. Увеличението се дължи главно на капацитета по маршрутите на дълги разстояния, който ще нарасне със 107%.

Всъщност се очаква нови междуконтинентални дестинации да бъдат отворени през 2023 г., като директните полети се изпълняват от Рим Фиумичино до Сан Франциско и Вашингтон в Съединените щати от летния сезон и до Рио де Жанейро в Южна Америка от ноември, освен потвърждението на всички връзки на дълги разстояния, стартирани през 2022 г.

Освен това, с любезното съдействие на навлизането в своя флот на самолет A321Neo, ITA Airways също ще планира откриването на нови дестинации в Близкия изток: Рияд, Джеда и Кувейт Сити, разширявайки мрежата си и укрепвайки своята свързаност чрез своя хъб Рим Фиумичино.

Увеличаването на броя на дестинациите в мрежата на ITA Airways демонстрира ангажимента на компанията да се превърне в референтен оператор за мобилността на италианците чрез постигането на две основни цели: задоволяване на всички нужди на клиентите - винаги в основата на бизнеса на компанията - и нарастващото увеличение на рентабилността.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати