Анализи Новини Турагенции

American Express определи топ 10 на най-популярните дестинации за 2023 г.

  04.12.2022 11:10  
American Express определи топ 10 на най-популярните дестинации за 2023 г.

От American Express Travel публикуваха в края на ноември класацията си за набиращите популярност дестинации за следващата година.

Подредбата е направена, като са използвани данни на клубната карта на American Express за резервации в периода 2019 – 2022 г.

Общо 70% от анкетираните хора казват, че биха искали да пътуват до дестинациите, които са в списъка им с желания. Половината от участниците в допитването вече са планирали своята почивка за идната година.

Проучването Amex Trendex е установило, че 50% от хората планират своята ваканция за около 5 часа. Общо 88% от хората биха искали почивката им да продължава по-дълго, а 74 на сто искат да пътуват повече.

Кои са най-популярните дестинации за 2023 г.?

Сред топ 10 попадат европейските Копенхаген (Дания), Лисабон (Португалия), Париж (Франция), Истанбул (Турция), който е единственият град в света, разположен на два континента, както и Черна гора. 

Два са американските градове сред челната десетка – Флорида Кийс и Удсток (Върмонт). Те се допълват от Мексико Сити, Сидни (Австралия) и остров Якуве във Фиджи. 

Освен дестинации, American express допълниха и с прогноза за най-големите тенденции в пътуването през 2023. 

Търсят се нови приключения: 70% от анкетираните са съгласни, че искат да пътуват до дестинации от списъка с желания през 2023 г.

Почивка с мисъл за здравето: 89% от анкетираните искат да отидат на пътуване, за да избягат от рутината, а 74% планират да пътуват повече през 2023 г. за своето цялосто здраве

Търсене на персонализирани преживявания: 88% обичат да търсят местни изживявания и да научават за културата, когато пътуват, а 73% са готови да похарчат повече за маршрута за пътуване, който искат

От новогодишната цел до лятното пътуване: 43% от анкетираните споделят, че са си поставили за цел за 2023 да пътуват повече, а 50% вече са започнали да мислят къде искат да отидат на предстоящите си ваканции през лятото на 2023 г.

Харчете повече за най-доброто бягство: 74%  са съгласни, че е по-вероятно да похарчат повече за пътуване през 2023 г., а 40% казват, че са готови да платят повече за късно напускане.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати