Новини Турагенции

Туризмът в Испания се възстановява след Covid

  07.12.2022 10:10  
Туризмът в Испания се възстановява след Covid

Испания отчита възстановяване на туристическия сектор след спада, причинен от пандемията. По някои показатели вече са надминати нивата от 2019-а, въпреки поскъпването, което неминуемо засяга бранша. Данните от поредицата почивни дни тази седмица около Деня на конституцията 6 декември показаха, че испанците отново пътуват много, даже повече, отколкото преди пандемията. И се аргументират: "Трябва да се пътува, трябва да се живее."

"Трябва да се порадваме на Коледа, защото преживяхме две много трудни години. Нормално е човек да иска да излезе, въпреки инфлацията и кризите".

Резервациите в хотелите са надминали направените през същия период на 2019-а с 22 процента, въпреки че цените сега са по-високи с над 20 на сто, отчитат от туристическия бранш, информира БНР.

"Навсякъде има много хора, пълни са заведенията и хотелите, направо е невероятно да се върнем към обичайния ритъм", казват заети в сектора. Оптимизмът им се дължи и на големия приток на чуждестранни туристи, както и на прогнозите за успешен зимен сезон - ръст с 4,4 на сто в сравнение с годината преди пандемията. Като положителна последица от сектора сочат и спада на безработицата - най-ниска през ноември от 2007-а година. Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати