Новини Транспорт

Млад мъж си нае апартамент на кораб, ще работи и пътува едновременно

  07.12.2022 14:57  
Млад мъж си нае апартамент на кораб, ще работи и пътува едновременно

Остин Уелс обожава да пътува по света. Той обаче не харесва дългите полети, както и неразположението, предизвикано от смяната на часовите пояси. В момента 28-годишният Уелс живее в Сан Диего. Пред CNBC той разказа, че е наел каюта на луксозен круизен кораб за 12 години и планира да прекара там поне три години.

 

В това време Уелс ще ползва всички екстри на борда – медицински услуги, фермерски пазар, готвач, фитнес център, 24-часов рум сървис, спа и споделено пространство за работа.

Каютата му се намира на круизния кораб MV Narrative. В неговите 500 стаи и апартаменти могат да се настанят до 1000 души.

„Най-вълнуващото от всичко е, че няма да ми се наложи да променям ежедневието си, а едновременно с това ще обиколя света", казва Уелс. Той работи дистанционно в отдела на Meta за виртуална и добавена реалност, като планира да продължи да прави това и докато обикаля Европа.

„Работното ми време ще е от 18-19 часа до рано сутрин“, казва той, тъй като трябва да се съобразява с щатското часово време. „Това е първият път, в който можеш да имаш обикновена работа, да пътуваш и да живееш в луксозен апартамент“, допълва той.

Уелс ще ползва апартамент от 22 кв. м с луксозно обзавеждане и отделна баня. Компанията MV Narrative е купила два круизни кораба, които в момента се ремонтират. Те предлагат опции за наемането на жилища за дълъг период от време – от 24 до 60 години, колкото е животът на кораба.

Уелс е един от първите клиенти на компанията, ето защо му е предложен по-кратък наем. След трите години, в които той планира да пътува, 28-годишният пътешественик ще може да отдава апартамента си на други хора.

Корабът ще отплава през 2025 г. от Сплит, Хърватия, като ще посети Рим, Неапол, Венеция, преди да се отправи към Словения, Албания, Гърция, Турция, Северния полярен кръг и др. Във всеки град пасажерите ще прекарат между 3 и 5 дни.

Круизният кораб разполага с 18 дека, 20 ресторанта и бара, спа, три басейна, училище, библиотека, банка и офиси. Цените на жилищата на MV Narrative варират между 1 и 8 млн. долара за 60 години. През ноември от компанията пуснаха и опция за 25% собственост срещу 600 000 долара, като по този начин притежаващите имот ще могат да са на борда по три месеца в годината.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати