Новини Турагенции

Студентите отново избраха Банско за празника

   
Студентите отново избраха Банско за празника
Студентите напълниха Банско
  Мистрал травел

Банско за поредна година е хит сред студентите за празника им. Резервациите за хотели и механи в курортния град са започнали още през септември, а са ударили пика си в началото на ноември. След като студентският празник в последните две години премина под знака на пандемията, тази година ограничаващи мерки няма. Затова и туристическият бранш очаква общо над 28 хиляди студенти да празнуват традиционно в зимните ни курорти. Студентският празник обикновено е много оживен и изпълнен с добро настроение, а младите хора тенденциозно избират близките зимни курорти за забавленията си.  

“През последните години Банско се превърна в същински хит за отбелязване на студентския празник. Тази година не е по-различно. Имаме над 1700 резервации за нашата програма MEGA BANSKO 2022. Освен това в Банско е адски оживено и предполагам има много празнуващи”, заяви за TravelNews Борис Карагеоргиев, управител на туроператора “Мистрал травел” и организатор на MEGA BANSKO 2022. 

Туроператорът е известен със своите парти програми и поради тази причина много от студентите са се обърнали именно към тях. Офертите на “Мистрал травел” започват от 90 лв. и включват някои от най-емблематчините хотели, механи и клубове. Карагеоргиев потвърждава, че това е единственият туроператор, който е предлагал резервации в двата най-големи нощни клуба - Jack’s House и The Bounce - с гарантирани места.  

Празненствата започнаха от механите на Банско още вчера, които бяха изцяло пълни. Туроператорът работи с най-големите механи, които бяха подготвили програма с DJ и оркестър. „Дедо Йонката“ – една от емблематичните механи в града, посрещаше гости и на двата си етажа, а DJ DAMYAN и Яворчо повдигнаха настроението в механа „Кукерите“. Другите предложения на “Мистрал” за празника са механите „Думанова“, „Мацурев хан“ и „Бърдарева“.  

Забавленията в клубовете също бяха на ниво! Още от 7-ми вечерта започна шоу програмата на MEGA BANSKO 2022 с участия на Тони Стораро и 100 кила. “Започнахме силно студентския празник. Днес продължаваме с участията на V:RGO и  Emil TRF. Очакваме и Илиян и Борис Дали в Jack's House, допълни Карагеоргиев.  

Около 90% от посетителите на Банско по случай празника са избрали пакет с две нощувки. Средно входът в клубове с изпълнители варира около 25 лв., но туроператорите предлагаха и различни промоционални пакети. Също така голяма част от студентите са избрали да пътуват с автобуси на агенциите вместо с личните си автомобили. Със средна цена по маршрут София - Банско – София от 35 лв. на човек и Пловдив - Банско - Пловдив - около 45 лв. на човек, този вариант излиза много по-изгоден за студентите.  

С две вечери изпълнени с партита, студентите поставят едно силно начало на сезона в Банско. “Въпреки инфлацията, цените се запазиха в рамките на нормалното, което сме виждали и минали години. Важното, е че младежите успяват да се забавляват и че ги очакват две поредни вечер купон и разтоварване”, допълни Борис Карагеоргиев.  

Отделно в Банско има и много гърци покрай 8 декември, които също празнуват. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати