Анализи Новини

Камбоджа обяви най-красивите си плажове за 2022 г.

  10.12.2022 13:12  
Камбоджа обяви най-красивите си плажове за 2022 г.

На церемония с връчване на награди Камбоджа обяви 11 плажа в три крайбрежни провинции за "Красивите плажове на 2022 г.", предаде АКП за БТА.

Церемонията се състоя вчера в Сихануквил, провинция Преах Сиханук, под председателството на Титх Чантха, държавен секретар в министерството на туризма. Тя се проведе по време на семинар за подобряване на качеството на туристическите услуги по време на 9-ия морски фестивал.

Според министерството на туризма 11-те плажа са избрани измежду 27 кандидати. Шест от тях са в провинция Кеп, пет - в провинция Кох Конг, и 16 - в провинция Преах Сиханук.

Шест от 11-те избрани плажа – Кеп и Кох Тонсей в провинция Кеп, както и Сокха, О Чхеу Теал, О Тре и Тхансур в провинция Преах Сиханук - бяха оценени като "много добри". Останалите пет – Коанг Канг в провинция Кох Конг, както и Екарех, Соксан, Ронг и Прасат в провинция Преах Сиханук - бяха класифицирани като "средно качество".

Камбоджа организира Морския фестивал и Световния конгрес на най-красивите заливи в световния клуб (Клуба на световните заливи) 2022 в Сихануквил. Събитието започна вчера и ще завърши на 14 декември.

Бреговата линия на Камбоджа се простира на около 450 километра в четири провинции – Преах Сиханук, Кох Конг, Кампот и Кеп. Страната се присъедини към Клуба на световните заливи в средата на 2011 г.