Транспорт

Община Хисаря се присъедини към Фонда за развитие на летище Пловдив

   
Община Хисаря се присъедини към Фонда за развитие на летище Пловдив

Община Хисаря официално се присъедини към Фонда за развитие на летище "Пловдив". Решението бе взето от общинските съветници на града.

Община Хисаря е една от трите общини, които учредиха Фонда за развитие на летище "Пловдив". След кратко прекъсване, тя отново се върна в него, което е знак за ангажираността на местната власт в усилията й за развиване на туризма в региона, коментира председателят на Съвета на директорите на аеропорта Дойчин Ангелов.

От ръководството на летището очакват присъединяването на общините Смолян, Пазарджик и Велинград. Водят се разговори и с общините Карлово, Стара Загора и Кърджали.

От миналия месец пълноправен член е и Феникс фонд, който е бил създаден преди 10 години, с идеята да не дублира, но да извършва аналогична дейност на Фонда за развитие на летище "Пловдив" - Южната врата на България.

Този месец летище "Пловдив" дава начало на зимната програма с нови чартърни полети. Линиите от Анталия и Измир до Пловдив ще се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще се извършват до началото на месец февруари. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия и започва на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и ще се изпълняват от авиокомпанията Jet2. Туристите, които ще бъдат привлечени от тези програми, са основно за зимните ни курорти, което е добър признак за зимния туризъм у нас, коментира Ангелов. От януари два редовни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Истанбул до Пловдив и обратно. В момента от летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати