Новини Хотели

Levi Fox Fires - хотелът в Лапландия за перфектна семейна Коледа

   
Levi Fox Fires - хотелът в Лапландия за перфектна семейна Коледа

Всеки човек има своя идея какво представлява перфектното място за семейна Коледа. Много често тя включва сняг, богата коледна украса от светлини, уединеност, приятна музика и занимания по негов вкус. Има едно място, което има потенциала да ви спечели завинаги. То се намира в най-щастливата страна в света - Финландия.

Levi Fox Fires е мини бутиков хотел, където може да отпразнувате Коледа и Нова година запомнящо се. Особено, ако обичате да се наслаждавате на близостта на дивата природа, студа, снега, северното сияние, елените и като цяло на финландската култура.

Днес Levi Fox Fires е съвършеното бягство за градския човек, благодарение на Пол и Агнешка - собствениците на хотела, които след 15 години живот в Лондон, решават да тръгнат на пътешествие. Те посещават над 40 страни в търсене на нови изживявания.

Ставахме неспокойни и малко изморени от живота в Лондон. Търсихме възможности по целия свят, но винаги сме се чувствали особено привлечени от Скандинавия, споделят те пред Traveler.

Винаги, когато видят северното сияние, Пол и Агнешка се чувстват благословени. Те се сгодяват в Лапландия на фона на това природно явление - още първия път, когато имат възможността да го наблюдават.

През 2018 г. двойката взима решение да продаде жилището си и да опакова багажа си, за да започне нов живот не в някоя топла географска ширина, каквато мнозина биха предпочели, а в Арктика.

Финландската Лапландия е прекрасно място с чист въздух и най-щастливите хора на света. Тук има само 0,8 души на квадратен километър. Това означава, че наистина можете да почувствате връзката с природата, споделят Пол и Агнешка.

Бутиковият хотел Levi Fox Fires се намира само на 8 минути от Леви - най-големият ски курорт във Финландия, и на 300 метра от самите ски писти. Той представлява типично място за настаняване в скандинавски стил. Състои се от две стаи с еко баня и характерните мебели за страната. Стаите предлагат отлична гледка околовръст, тъй като са с големи прозорци.

Двете стаи в Levi Fox Fires носят имената “Мечка” и “Вълк”. Това са най-популярните диви животни в района. Ключова атракция в хотела е спа центърът. Финландците не изпитват страх към студа - дори обратното - радват му се. Поради тази причина гостите може да се насладят на финландска сауна на дърва и външно джакузи.

Влезте в Arctic Spa и се насладете на естествената красота, която ви заобикаля. Поемете дълбоко най-чистия въздух в света. Когато ви е прекалено горещо, седнете на терасата и се отпуснете пред сауната, където можете да гледате птици, катерици, арктически зайци или дори северни елени, призовават домакините.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати