Новини Събития

Велинградчани протестират в защита на Клептуза

   
Велинградчани протестират в защита на Клептуза

Жители на Велинград се събраха на протест в сградата на местната община, за да защитят емблематичния за града парк "Клептуза" от намерението на властите да го отдадат на концесия.

Недоволните граждани разкриха пред Нова ТВ, че се предвижда бъдещият концесионер да плаща по едва 40 хил. лв. годишна концесионна такса. Това е 9 стотинки на кв.м. месечно, изчисляват хората.

Пред протестиращите и камерата на телевизията се появи кметът Костадин Коев. Той обяви, че не знае за какво са се събрали хората, тъй като в дневния ред на общинарите нямало точка, посветана на парка. "Аз не знам за какво става въпрос", каза Коев, с което предизвика присмеха на гражданите. По-рано тази сутрин БНР цитира свои източници, според които точката действително е била изтеглена от програмата на Общинския съвет, за да се предвари протестът.

Коев твърди, че пари за парка няма - нито евросредства, нито от държавния бюджет. Това било причината да се търси отдаването му на концесия.

Според идейния проект на общината, парк "Клептуза" може да бъде отдаден на концесия за 35 години при инвестиция 5 милиона лева, разказва БНР.

Другото опасение на велинградчани е, че пак поради липса на средства се подготвя предоставянето на 51 процента от общинската болница в града на частно дружество. Ако процедурата получи зелена улица, към протеста ще се присъединят и медиците от здравното заведение.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати