Новини Хотели

Шведският Icehotel отвори врати за сезона

   
Шведският Icehotel отвори врати за сезона

Това е истинска зимна страна на чудесата - шведският Icehotel е официално отворен за сезон 2022/2023 г. Изпълнен с невероятни ледени скулптури, той се строи и реконструира всяка година от 1989 г. насам в село Юкасярви, на 200 км северно от Арктическия кръг, до бреговете на река Торне.

Изграждането на тазгодишния Icehotel - 33-ия като цяло, изисква 24 художници от цял свят да прекарат седмици във внимателно изработване на 12 уникални апартамента, плюс един луксозен в Icehotel 365 - целогодишната версия.

Блестящ купол, скулптури, вдъхновени от видеоигри, и огромни гъби са сред красивите ледени творения, издълбани на мястото, посочва Daily Mail.

Строителният процес започва през пролетта, когато блокове лед са събрани от река Торне и съхранени в склад за лед в Юкасярви.

Когато строителството стартира, художниците извайват своите творения, използвайки огромните 500 тона лед и специална смес от сняг и лед с обема на 10 олимпийски плувни басейна.

Температурите вътре в хотела се поддържат на минус пет градуса по Целзий, за да бъдат блестящите апартаменти в отлично състояние.

След като гостите проучат техните уникални спални помещения, се предлагат частни разходки с моторни шейни, риболов на лед, каране на кучешки впрягове, обиколки с коне и излети за наблюдение на Северното сияние.

Лука Ронкорони, творчески директор на Icehotel, казва: „Всяка година съм изумен от това, което този невероятен екип може да постигне; талантливи международни художници, обградени от екип от професионалисти, наистина могат да създадат магия. Добре дошли в Icehotel 33!“

Хотелът ще бъде отворен до април 2023 г.

Снежна виелица от факти за Icehotel през 2023 г.:

Двадесет и четири художници (от 13 държави) създадават новите арт апартаменти в Icehotel 33. Петстотин тона лед са използвани за изграждането му.

За създаването на хотела отиват десет олимпийски плувни басейна от snice - смес от сняг и лед. Двеста ръчно изработени ледени кристали участват в създаването на невероятен полилей в хотела. Във вътрешността на Icehotel 33 температурата е от минус пет градуса по Целзий. Изграждането му отнема шест седмици. По проекта работят около 60-70 души. Сто и двама артисти дават своя принос към изграждането на тазгодишното издание на Icehotel.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати