Новини Турагенции

ТЕЗ ТУР започна с ранните записвания за Египет

   
ТЕЗ ТУР започна с ранните записвания за Египет

Египет е една от страните, която предизвика най-голям интерес сред българските туристи през отиващата си 2022 г. И определено има защо! Тази древна страна е развила много добри туристически продукти и същински предоставя възможността да съчетаете вълнуваща екскурзия с релаксираща ваканция. От исторически забележителности, през богата култура, та чак до красиви лазурни брегове на Червено море – в Египет има всичко!

Някои от най-популярните курорти са Хургада, Шарм Ел Шейх, Ел Гуна, Сал Хашиш, Макади Бей, Самра Бей, Сафага и Марса Алам. Предложенията през тази година бяха насочени предимно към Хургада, който е един от най-добре уредените курорти в страната. С дългогодишна история и много доволни клиенти, това е винаги сигурен избор за туристите. Ел, Гуна, Сал Хашиш, Макади Бей, Самра Бей, Сафага са много близки до Хургада и се намират в същия административен район. Те се отличават с по-спокойната си обстановка, но и като по-млади курортни зони предлагат нови и модерни хотели с отлично обслужване, хубави плажове и прекрасни рифове.

Курортите се предлагат от туроператора „ТЕЗ ТУР“, като цените започват от 491 евро на човек и включват полет до Хургада, хотелско настаняване на база All Inclusive, трансфери по програмата и медицинска застраховка с “Евроинс“. За тези, които искат да включат и удобно посещение на Кайро, може да се възползват и от комбинираната програма с Кайро и Хургада и директни полети до/от Кайро. При тази програма в цената е включена екскурзията до Пирамидите, Сфинкса и Историческия музей. Неповторимият Шарм Ел Шейх също ще се предлага с директни полети на туроператора.

Ел Гуна е известна като “Египетската Венеция” 

с живописните си канали и цветни сгради. Това е много добро място за любителите на естетиката и красивите гледки. Също така е доста луксозно място, тъй като е от по-новото строителство и е изпълнено с изключително пищни и висококачествени хотели, които могат да ви накарат да се чувствате като знаменитости на много достъпна цена. 

Макар и да са различни курорти, остават достатъчно близо до Хургада и летището. Това предразполага бърз и удобен трансфер до хотелите, както и дава възможност безпроблемно да се включат в предлаганите екскурзии. За хора, които посещават Египет за пръв път, това е от огромно значение, защото най-често искат да съчетаят морската почивка с посещение на пирамидите в Гиза, обиколка на Луксор, Долината на царете или други забележителности. Тези впечатляващи гледки са неповторими и гарантирано ще оставят траен отпечатък у всеки. Величието на древната египетска цивилизация не може да бъде отречено и изследването му може да се превърне в забавна семейна дейност. 

За тези, които вече са посещавали основните забележителности и искат да заложат изцяло на релакса, то 

курортът Марса Алам 

е чудесна възможност. Той е един от най-южните и освен с идеалните възможности за плаж е известен и сред любителите на подводния свят. Това е едно от местата, където човек може свободно да се гмурка и да наблюдава многоцветните риби, делфините, костенурките и кораловите рифове в околността, директно от кея на хотела. Разнообразието и богатството на морето в този регион надминава в пъти Хургада и Шарм Ел Шейх и наистина ще изуми всеки любител на морския свят. Марса Алам е и популярен с това, че тук свободно и лесно може да наблюдавате величествените морски костенурки и изключително интересните морски крави "дюгони" - тези на пръв поглед плашещи с размерите си създания, всъщност са безобидни и нямат против да поплувате заедно с тях и да ги видите отблизо.

“ТЕЗ ТУР” е туроператорът, който предлага най-богато разнообразие от хотели и дестинации в Египет. Той обслужва всички гореспоменати курорти и работи с някои от най-добрите хотели в страната. Голямо предимство е, че при резервация с тях освен стандартен пакет с полет и хотел, туристите получават и местно обслужване от египетския офис на компанията. Директните полети до Египет през 2023 г. ще се реализират от Варна и от София, като чартърите ще се изпълняват в събота и в сряда от 1 март до средата на май 2023 г. 

“Работим с над 200 хотела в Египет. 

Подбрали сме тези с добри отзиви, за всеки вкус и джоб. Най-популярни и най-препоръчвани са хотели от веригата PickAlbatros, която е една от най-добрите в Египет. Но има и още много добри предложения отново от популярни и престижни вериги - SunRise, Steigenberger, Baron, Rixos, Titanic, Cleopatra, Swiss Inn и др. Туристите са много доволни - храната им допада, ал инклузивът е добре развит, а местният алкохол, който предлагат, е на много високо ниво”, споделя Милена Недялкова, маркетинг мениджър на “ТЕЗ ТУР”. 

Освен посещение на Пирамидите и Сфинкса, туроператорът предлага и други увлекателни екскурзии. Луксор е едното място, което не бива да бъде изпускано! Това е най-големият музеен комплекс на открито в целия свят. Той се слави още като древната столица на египетските фараони. Посещението включва и Долината на царете, където е открита прочутата гробница на фараона Тутанкамон. А като забавления “ТЕЗ ТУР” са планирали мотосафари, екстремен картинг, конна езда, дайвинг, разходка с лодка до Райския остров и още много забавления. 

Египет е вълшебна дестинация, изпълнена с много възможности за забавления и културни обиколки. Няма друго място, което да е еднакво подходящо за всеки тип турист, за малки и за големи. Независимо дали догодина ще пътувате с половинката, приятели или семейството, специалистите от “ТЕЗ ТУР” ще ви насочат към подходящия избор. Например за малки деца е добре да се избират хотели със собствен аквапарк или екскурзия до новооткрития "Pickalbatros Water Valley by Neverland Hurghada" - един от най-големите аквапаркове в Египет. 

За младежи, които обичат нощния живот, някои от по-големите курорти са най-добрият вариант. А всяко романтично пътуване може да намери време за обиколка на “Египетската Венеция”. Същинска дестинация по вкус на всеки!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати