Хотели

Вижте най-добрите нови луксозни хотели в Европа

   
Вижте най-добрите нови луксозни хотели в Европа

Вече планирате приключенията си за 2023 г.? Независимо дали сте един от късметлиите с пари за пръскане или просто мечтаете за луксозно бягство, тези хотели от висок клас са вдъхновението, от което се нуждаете. Куриран от експертите на LTI – Luxury Travel Intelligence, The World's Best New Luxury Hotels 2022 изброява 15 обекта – седем от които са в Европа. От селски италиански убежища до пищни вили край езера, ето техния преглед на най-екстравагантните открития на европейски хотели тази година.

7. Гърция: Нобу, Санторини, за крайбрежно спокойствие

С инфинити басейн на две нива на върха на скала с изглед към североизточния бряг на Санторини, Nobu е идеалното място да се отпуснете и да се насладите на гръцката природа. Ако не обичате да се излежавате край басейна, тръгнете по пешеходната пътека Oia-Fira точно на прага на хотела.

Типичният японски минимализъм на Nobu се слива точно с емблематичната варосана естетика на Санторини, с естествени извивки и тонове, осеяни с тропически палми и вили с басейни.

Стаите започват от около 600 евро на вечер.

6. Италия: Vista Palazzo, Верона, за гледка от покрива

Този бутиков хотел поема имение от 19-ти век с 13 прецизно проектирани апартамента и три спални.

Излъчващ италиански чар, неговият бар на покрива предлага гледка към средновековните покриви към хълмовете на Валполичела, обрамчени от веещи се бели завеси. Прохладните вечери е най-добре прекарани сгушени в библиотеката или разкошни в турската баня.

Цените на стаите започват от около 565 евро на вечер.

5. Гърция: Кали, Миконос, за еко удостоверения

Тази дискретна колекция от 40 вилни апартамента се намира между две планини с изглед към Егейско море и собствения частен плаж на хотела. Насладете се на инфинити басейна със солена вода, докато го приемате всичко.

Каскадната структура на хотела следва естествения поток на терена, с местен камък и мрамор навсякъде. Той черпи от околните планини за питейна вода, градините си за съставки и засадени покривни системи за изолация и пречистване.

Цените започват от около 770 евро на вечер.

4. Шотландия: Gleneagles Townhouse, Единбург, за античен чар

Преден пост на емблематичното спортно и селско имение на Аухтерардер в Гленигълс, това градско убежище се намира точно в сърцето на Единбург. Потопете се в града от терасата на покрива или се насочете към ресторанта за местна, сезонна кухня и количка за сладки десерти.

Стаите допълват традиционната сграда паметник с антични мебели и декоративни завеси.

Цените на стаите започват от около 350 евро на вечер.

3. Италия: Клубната къща във Fontanelle Estate, Тоскана, за лозови масиви

Това ново и извън радара бижу има само 15 непретенциозни и елегантни стаи и апартаменти. Това не означава, че съоръженията му са скромни: гостите се радват на достъп до уелнес светилище, три ресторанта, голф съоръжения и красив открит басейн.

Заобиколена от тоскански лозя, тази традиционна селска къща е идеалното място да избягате от всичко.

Стаите започват от около 910 евро на вечер.

2. Австрия: Rosewood, Виена, за величието на Стария град

Помещаващ се във внушителна неокласическа сграда, Rosewood Vienna е идеално разположен на „Петерсплатц“, един от най-известните площади в Стария град на Виена.

Коктейл барът на покрива предлага изключителна гледка към града.

Цените на стаите започват от около 580 евро на вечер.

1. Италия: Пасалакуа, езерото Комо, за живот на светло

Коронован като най-добрият нов луксозен хотел в света за 2022 г. от LTI – Luxury Travel Intelligence, Пасалакуа е най-новият страстен проект за едно от най-известните хотелиерски семейства в Италия – Паоло, Антонела и Валентина Де Сантис.

Собственик на емблематичния Grand Hotel Tremezzo на езерото Комо, той отговаря на своето родословие с разкошни 24 апартамента, включително най-големия на езерото, където Белини някога е свирил на пианото си.

Цените започват от около 850 евро на вечер.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати