Транспорт Турагенции

Профи турс пуска чартъри до Бахрейн и през 2023 г.

   
Профи турс пуска чартъри до Бахрейн и през 2023 г.

Наскоро беше осъществен първият български чартър до Кралство Бахрейн. Ексклузивната група на туроператора “Профи турс” беше посрещната подобаващо от сърдечните домакини с местни деликатеси, традиционни танци и развято знаме. Дестинацията е съвсем нова за българския пазар и малко хора дори са си мечтали да я посетят, но след добрите отзиви и вълнуващите разкази, туроператорът “Профи турс” решава да възстанови програмата и пуска нови четири чартъра през март и ноември 2023 г., съобщиха от компанията. 

Първият е на 11 март 2023 г., а останалите на 4, 11 и 18 ноември 2023 г. Офертите започват от 1659 лв. на човек и включват директен чартърен полет София – Манама -  София с авиокомпания “European Air Charter” с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг, 5 нощувки със закуски в избрания хотел, трансфер летище - хотел - летище, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Евроинс" и представител на български език по време на престоя. “Настаняването е само в 4- и 5-звездни хотели, които за разлика от Дубай и други дестинации в Близкия изток, са на първа линия до морето. Бахрейн е много интересно място, но фокусът на програмата все пак остава почивка и релакс”, коментира Калин Драганов, собственик на туроператора. 

Кралство Бахрейн е страна, по-известна с разпуснатия си начин на живот, отколкото като богата нация, произвеждаща петрол. Истината за това интересно място е, че успява да съчетае най-доброто от източния и западния свят, съвсем непринудено и естествено. Въпреки, че напоследък страната не избяга от противоречията, тя остава популярна поради централното си местоположение в Близкия изток, „отвореността“ си към западните туристи и по-либералната позиция по отношение на алкохола. 

Държавата е разположена в Персийския залив край източното крайбрежие на Саудитска Арабия и представлява архипелаг, съставен от 50 естествени и 33 изкуствени острова. 

След като е била под британски контрол през 1800-те и началото на 20-ти век, Бахрейн обявява своята независимост през 1971 г. и в момента е класифицирана като ислямска конституционна монархия. Влиянието на англичаните остава траен отпечатък върху мястото, но в съчетание с местната култура, кухня и обичаи, страната предлага наистина уникално преживяване с най-разнообразни атракции. 

“Тази дестинация е мнгого далечна за българите и не ѝ се отдава нужното внимание като туристическа страна. Бахрейн е много различна и уникална държава и определено си заслужава да се види”, подчерта Калин Драганов. 

Столицата Манама  

е пропита с история и уникални кътчета. Атмосферата, която градът създава, не може да бъде описана с думи. В него има древна архитектура, съчетана с новия модерен облик на столицата, което я прави космополитна. Силно впечатление прави и “западното” мислене на местните. “Това е една от най-либералните държави в арабския свят и това, че на центъра на столицата има синагога и църква е достатъчно показателно”, разказва собственикът на “Профи турс”. 

Също така едни от най-красивите плажове са разположени именно на острова, което го прави перфектен за морска почивка. Март и ноември са идеалните месеци за посещение на Бахрейн с температура на водата от 25-26°, дневни температури от 26-28° и нощни - около 22-23°, откриващи чудесни възможности за плаж. 

Неслучайно Бахрейн е наричан и бисерът на Арабския залив. Това е така, защото кралството има над 4000-годишна традиция в гмуркането за перли. Единствено там се предлага на туристите възможността да уловят до 60 бисерни стриди, които сами да проверят за наличие на перли! Това уникално преживяване е част от програмата на “Профи турс”. За любителите на историята от друга страна са подготвили целодневна екскурзия до Стария град Сук. 

Друга популярна забележителност  

в кралството е Националният музей на Бахрейн. Там всеки може да се потопи в богатата история и култура на тази страна. Несъмнено това е най-добрият начин да се запознаете с миналото и настоящето, традициите и историята, докато се разхождате из главните зали, в които се съхраняват древни артефакти. В музея могат да бъдат открити етнографски експозиции, представящи бита, търговията и занаятите на местните хора. 

Това, което привлича много туристи, е местната писта на “Формула 1”, която представлява ултрамодерно съоръжение за моторни спортове и се намира в сърцето на пустинята Sakhir. Пистата е конструирана от известния германски инженер Херман Тилке и е дълга 5412 м. На 4 април 2004 г. BIC стана първата писта в Близкия изток, която е домакин на световния шампионат на FIA Формула 1. Това прави мястото вълнуващо не само за любителите на спорта, но и за всички туристи.  

Като всяка друга арабска морска страна Бахрейн предлага и много възможности за езда на камила, гмуркане или просто релаксиращо прекарване на плажа. Страната е отлична отправна точка за арабските ви приключения! Ако досега не сте посещавали държава от Близкия изток, то това е идеалното начало. С либерални политики и по-разпуснат начин на живот, Кралство Бахрейн съчетава модерното с традиционното. А каква по-добра дестинация за почивка от такава с красива природа, древна история и пленителни забележителности?! Определено е подходяща за всеки тип пътешественик и всеки може да извлече нещо ценно или да си създаде уникална почивка. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати