Новини Хотели

Хотелски комплекс под формата на луната строят в Лас Вегас

   
Хотелски комплекс под формата на луната строят в Лас Вегас

Космическият туризъм бавно се превръща в реалност - милиардери привидно редовно посещават звездите, а първият космически хотел в света е планиран да дебютира през 2027 г. Въпреки обещаващия напредък, може да мине известно време, преди космическият туризъм да стане достъпен на по-изгодна цена.

И така, какво е следващото най-добро нещо междувременно? Може би този нов хотел във формата на луна, който ще бъде построен на Лас Вегас Стрип.

Базираната в Канада компания Moon World Resorts Inc. обяви плановете си за хотел на стойност 5,5 милиона квадратни метра, чиято отличителна черта ще бъде копие на Луната, високо 224 метра и широко 198 метра.
Репликата ще бъде с размер само 1/75 000 от този на Луната, но това е достатъчно, за да побере 4000 стаи и апартаменти за гости. Плановете на Moon Resorts Las Vegas включват също така спа център с площ 7000 кв.м, 4645 кв.м. заведения за хранене и напитки, 7000 кв.м магазини и 14 000 кв/м. клубове и салони.

 За развлечения гостите могат да очакват театър с 2500 места, планетариум, център за събития с 5000 места, арена с 10 000 места и, разбира се, казино. Към лунната тема ще се добави и нощен клуб, който ще бъде разположен директно под "космически кораб" и ще излъчва светлини към гостите, съобщава Daily Mail.

 

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати