Анализи Новини

В Анталия посрещнаха новата година в морето и с изкуствен сняг

   
В Анталия посрещнаха новата година в морето и с изкуствен сняг

Гражданите в много части на Турция, особено в Истанбул и столицата Анкара, посрещнаха новата година с различни събития.

Най-необичайно беше посрещането на 2023 г. от група ентусиасти в Анталия, които продължиха традицията да влязат в морето точно преди полунощ. Групата от 25 души плуват редовно през лятото и през зимата в морската столица на Турция и включва хора от различни професии като учители, инженери и бизнесмени.

АА

Те посрещнаха 2023 г. с влизане в морето при температура на въздуха от 10 градуса, докато морската вода беше 20 градуса, като пееха песни и развяваха турския флаг.

На площад "Джумхуриет" в Анталия пък посрещнаха 2023 година с изкуствен снеговалеж.

АА

Участниците в новогодишната програма, организирана от общината, се забавляваха с музика и шоу програми. Изкуственият снеговалеж по време на концерта добави колорит към забавлението.

АА

В Истанбул големи групи се събраха традиционно на няколко площада в града, за да отпразнуват новата година.

Площад Таксим и булевард Истиклал, които всяка новогодишна нощ се посещават от местни и чуждестранни туристи, се превърнаха в любимо място за хората и тази година.

АА

В първите минути на новата година фойерверките от различни точки на Босфора бяха посрещнати с голям интерес от страна на гражданите.

Хората в Анкара отпразнуваха новата година на площад Къзълай, едно от най-оживените места в турската столица.

АА

С концерт, танци и песни присъстващите на площада посрещнаха първите минути на 2023 година. Превозните средства по пътищата и улиците съпровождаха тържествата с клаксони. 

Хиляди служители на реда се грижеха да сигурността на празнуващите в големите градове на страната. Тази година нямаше регистрирани сериозни инциденти при новогодшните чествания. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати