Новини Транспорт

Pegasus Airlines пуска полети от Истанбул до Пловдив два пъти седмично

   
Pegasus Airlines пуска полети от Истанбул до Пловдив два пъти седмично

Турската нискотарифна компания Pegasus Airlines започва полети от истанбулското летище „Сабиха Гьокчен“ до Пловдив, което ще е втора полетна дестинация на компанията в България, съобщи Анадолската Агенция. да лети от Истанбул Сабиха Гьокчен до Пловдив, втората полетна дестинация в България след София.

По повод пускането на новата линия в сряда българският посланик в Анкара Ангел Чолаков е провел в Истанбул среща с генералния директор на превозвача Гюлиз Озтюрк. От посолството на България в Турция отбелязват, че откриването на линията Истанбул-Пловдив е емблематичен старт на програмата за промотиране на България като дестинация за бизнес, култура и туризъм „Сезон на България в Турция 2023“.

Първият от полетите, които ще се изпълняват два пъти седмично, е планиран за 18 февруари 2023 година. Разстоянието от Истанбул до Пловдив е 405 километра, но полетът ще намали времето за пътуване, като се има предвид престоя по границите. От „Сабиха Гьогкчен“ към Пловдив самолетите ще летят в 10:25 в сряда и в 15:50 в събота, а в обратна посока в 11:40 в сряда и в 17:05 в събота. Полетите ще се изпълняват със самолети „Боинг 737“ и „Еърбъс 320“ с капацитет 180 пътници. Билетите по новата линия вече са пуснати.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати