Анализи Новини Събития

Велинград има най-добрия зимен сезон от 4 години

   
Велинград има най-добрия зимен сезон от 4 години

Туристите във Велинград и Западните Родопи вече са толкова, колкото и преди пандемията. Това заяви Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.

"Това ни е най-силният зимен сезон от 4 години насам. Дължи се на факта, че няма пандемия и защото е топло и няма сняг. Когато има сняг, туристите търсят ски курортите - Банско, Боровец, Пампорово. Когато е топло и безснежно, идват при нас да ползват минералните извори и басейните", каза Златанов пред БНР.

Той е категоричен, че ново поскъпване няма да има: "Каквото поскъпна, поскъпна през лятото и есента. Цените няма да се вдигнат, ако няма някакви извънредни събития".

По думите му легловата база е пълна между 70 и 80 %, и то след Коледно-Новогодишните празници.

"Част от нашите клиенти предпочетоха да дойдат след Нова година, защото тогава беше много скъпо. Хотелите са пълни до Ивановден, 7 януари, естествено на по-ниски цени. След 7 януари обаче съм малко скептичен", каза още председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.

Златанов допълни, че има много чужденци - най-вече турци и гърци, както и руснаци, които са купили апартаменти в България. От българите има основно софиянци и гости от морето.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати