Новини Турагенции

Британци няма да получат обезщетения за ски почивките си в Боровец

   
Британци няма да получат обезщетения за ски почивките си в Боровец

Британски туристи прекарват безснежна почивка в курорта Боровец, но са и предупредени да не очакват обезщетения за това, съобщава британският "Телеграф", цитиран от Дневник.

Пред изданието британски турист се оплаква, че е пратен в курорт с отворени 3.8 км от общо 58 км писти след като приятелската компания (не се посочва точният брой хора) платила 4250 паунда за пътуването. Друг клиент платил 3900 паунда за пътуване до Боровец с четирима приятели като първо му е казано, че ваканцията е под въпрос, но сега трябва да пътува, за да не загуби парите си, защото прогнозата е за застудяване и снеговалеж.

Туроператорът Crystal Ski, част от TUI, обещал да организира алтернативно каране, ако курортът е изцяло затворен, но сега отказва, защото поне един от лифтовете в курорта работи. Препоръчва на недоволните да се обърнат към асоциацията на туроператорите АБТА.

В публикацията се напомня, че управата на Боровец отложи старта на сезона, а след това намали цените на ски картите заради липсата на сняг, като няма нито една отворена "червена" и "черна" писта за опитните скиори. В сайта на дружеството "Бороспорт", което управлява ски съоръженията в курорта, също се вижда, че само три писти работят - "Рила" "Иглика" и "Ротата", които са за начинаещи и леки.

Съобщение в сайта потвърждава, че и след Нова година цените са намалени - 40 лв. дневна лифт карта за възрастен и 25 лв. за дете. Като работещи са обявени кабинковият лифт и "Ситняково експрес". Температурите са положителни. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати