Новини Събития

Румъния може да стане популярна заради сериала Wednesday

   
Румъния може да стане популярна заради сериала Wednesday

Сериалът "Wednesday" вече е феномен. Известната поредица регистрира над един милиард часа гледане през първия месец от стартирането си в най-голямата платформа за гледане на филмово съдържание.

Екип на Euronews Romania отиде на снимачната площадка на „Wednesday“ в град Йерихон и в академията "Невърмор". Но те разговаряха и с най-странния герой във филма – Нещото, т.е. ръката без тяло от семейство Адамс.

Твърди се, че поредицата "Wednesday" е 100% плод на един гениален ум – този на режисьора Тим Бъртън. Феновете му вече познават продукциите му: "Едуард Ножиците", "Чарли и шоколадовата фабрика" или... "Булката-труп".

Сериалът "Wednesday" е една от най-очакваните продукции на 2022 г. И той не разочарова. Нито продуцентите, нито публиката. През първата седмица от излъчването си сериалът записа не по-малко от 341 милиона часа гледане. А до този момент той надхвърли 1,2 милиарда. В класацията на Netflix за сериалите с най-много часове гледане през първия месец от стартирането им, "Wednesday" се нарежда на 3-то място, след "Игра на калмари" и "Странни неща".

И в Румъния филмът спечели много почитатели. Добре известно е, че във филма, режисиран от Тим Бъртън, играят и трима румънски актьори. Освен това голяма част от този сериал е заснета в Румъния. По-малко известно обаче е, че феновете на поредицата могат да посетят град Йерихон, но и вътрешния двор на Академията "Невърмор"... не толкова далеч от Букурещ.

Добре дошли... в света на Wednesday, в студиото на Buftea! Това е част от известния град Йерихон от вече известната поредица " Wednesday", заснета предимно тук, в Румъния. В академия Nevermore, основана през 1791 г., известната Wednesday е доведена от родителите си, Мортиша и Гомес Адамс, - свят на горгони, върколаци и други герои със страховити способности. Кой друг персонаж е бил тук? Нещото!

Нещото е прочутата ръка без тяло на семейство Адамс, род, който има безгранична страст... към мрака. В продукцията "Wednesday" Нещото е изиграно от румънеца Виктор Доробанчу, който е магьосник.

"Това е моят актьорски дебют. Не знам какво да кажа, бях шокиран и все още съм, защото сега, след излизането на сериала, в медиите и телевизията, по целия свят, имаше експлозия за това как е създаден този герой. От това, което разбрах, статистически погледнато, това е било най-голямото любопитство към този сериал", споделя Доробанцу.

Сцените, чието действие се развива в Академията "Невърмор", както се появява във филма, са заснети в двореца "Кантакузино" във Ватожани. Но вътрешният двор на академията е изграден от нулата в студията в Буфтеа. Той може да бъде посетен в рамките на обиколки с екскурзовод. Посетителите ще могат да видят град Йерихон, църквата, известното кафене и мистериозното пространство между стените на Невърмор.

Тежка продукция, която продължи повече от осем месеца и в която участваха прекрасни хора, хора, които възродиха, които дадоха предимство на румънското кино и направиха така, че всичко да се случи тук, в студията Buftea, място, което има много силен емоционален, кинематографичен и същевременно културен заряд.

Имаше около 10-12 часа на ден за снимане. Веднъж се уплаших в "Невърмoр", тази обстановка беше толкова очарователна и в същото време толкова страшна.

Експерти по туризъм твърдят, че сериалът "Wednesday" е създал възможност за Румъния и че тя трябва да се възползва максимално от нея. Биха могли да се организират обиколки с екскурзовод на всички места, където е сниман известният сериал.

Има голям потенциал и като цяло Румъния не осъзнава колко голям потенциал може да има тази история, че този сериал е заснет тук. В момента това е най-гледаният сериал в света в Netflix

За начало, в студио "Буфтеа", посетителите, придружени от екскурзовод, могат да получат преживяване, което ще ги направи детски радостни, по улиците на... Йерихон.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати