Новини Събития Турагенции

Тайланд ще допуска туристи само с ваксини от 9 януари 2023 г.

   
Тайланд ще допуска туристи само с ваксини от 9 януари 2023 г.

Тайланд ще изисква пълна ваксинация срещу коронавирус на граничните пунктове, съобщават азиатски медии, като се позовават на Службата за гражданска авиация на страната.

Тези изисквания ще започнат да се прилагат за пътниците, пристигащи с полети от 01:00 ч. в понеделник, 9 януари, местно време. Мерките ще останат в сила поне до края на януари, прогнозира АП.

Службата за гражданско въздухоплаване съобщи, че е уведомила всички страни за променените правила за лица над 18 години, пристигащи от чужбина.

През октомври тайландските власти отмениха изискването посетителите да носят документ за ваксинация. Според съобщения в медиите обаче мярката е била възстановена на фона на увеличаването на случаите на коронавирус в Китай. В този случай, за разлика от някои други държави, които са наложили ограничения за влизане само за пристигащите от Китай, тайландските власти са ги приложили за всички държави.

Министърът на здравеопазването на Тайланд Анутин Чарнвираку изтъкна, че никакви правила не трябва да дискриминират отделна страна.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати