Новини Събития

България ще участва в 12 международни изложения през първата половина на 2023 г.

   
България ще участва в 12 международни изложения през първата половина на 2023 г.

Министерството на туризма потвърди участието на България в 12 международни изложения. Графикът на събитията е обявен до май 2023 г., показва справка на TravelNews в сайта на ведомството. През януари страната ни ще бъде представена на СМТ в Щутгард, Германия, и на FITUR в Мадрид, Испания. Тази възможност дава силен старт на България, тъй като изложението в Германия е едно от най-големите в страната, което е отворено за масовата публика. По този начин България ще може да се представи директно на бъдещите посетители. От друга страна FITUR е най-голямото туристическо изложение на испанския пазар. Испания е една от най-силните страни в туризма и това прави събитието едно от най-значимите в сектора за цял свят. Изложенията ще се проведат съответно от 14 до 22 януари и от 18 до 22 януари.  

EMIIT ще даде старта на изявите през месец февруари. Изложението ще се проведе в Истанбул, Турция, от 08 до 11 февруари. Това е едно от петте най-добри в света. То ежегодно привлича хиляди професионалисти от туристическия бизнес, както и туристи, търсещи нови и вълнуващи възможности за пътуване. Февруари ще даде възможност на България да се представи и на друга таргет група. IMTM в Тел Авив, Израел, което е най-голямото туристическо изложение в Източно-Средиземноморския регион. Туристите от Израел често избират България като дестинация за лятна ваканция и участието ни в IMTM ще помогне за допълнителното популяризиране на страната сред този пазар.   

В периода 15-17февруари в Интер Експо Център, София, ще се проведе 39-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“. През 2023 година акцентът ще бъде поставен върху мотото „Динамика и доверие!“. Освен това през февруари България ще вземе участие и във F.re.e München, ITF Belgrad и TTR  в Букурещ. Това са най-значимите изложения за Бавария, Сърбия и Румъния.  

През март България ще има национален щанд на най-голямото международно туристическо изложение в света – ITB Берлин, което ще се проведе за първи път на живо след пандемията. Германската столица очаква хиляди изложители от 7 до 9 март. Събитието е отворено за посещение и билетите се продават само онлайн.  

Австрия също организира най-голямото си туристическо изложение през март. То ще се проведе в столицата Виена от 16-ти до 19-ти. Ferien очаква над 150 000 посетители и 800 изложители на площ от над 80 страни.  

AITF е следващото събитие, на което България ще участва с информационен щанд. То ще се проведе в Баку, Азербайджан, и ще помогне за привличане на туристи от Кавказкия регион. AITF е най-голямото изложение в него и интересът към него таи година е особено голям, тъй като предните 3 години не се проведе поради COVID-19 пандемията. Това ще е 21-то издание на изложението и организаторите очакват 277 изложители от 20 страни.   

АТМ е последното потвърдено участие на България. Най-голямото международно туристическо изложение в региона на Близкия Изток и Северна Африка ще се проведе в Дубай. Там България може да се представи наравно с други професионалити в бранша. Събитието жъне голям успех в предишни години и се очаква посетителите да са дори повече от миналата година, когато 20 000 проявиха интерес. 

Първата половина на 2023 изглежда обещаваща. Изпълнена със събития и възможности за нетуъркинг и реклама, а България има шанс да се представи пред чужди пазари и да привлече повече туристи. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати