Транспорт

Над 50 пътници в Индия се оказаха забравени на пистата и самолетът им излетя без тях

  10.01.2023 16:02  
Над 50 пътници в Индия се оказаха забравени на пистата и самолетът им излетя без тях

Авиационният регулаторен орган в Индия поиска от местната авиокомпания "Гоу фърст" (Go First) да даде обяснения как повече от 50 пътници са били забравени в автобус на пистата в Бангалор и самолетът, на който трябвало да се качат,  излетял без тях към Делхи, предаде ДПА.

55 пасажери се оказали блокирани в автобус рано сутринта вчера, след като самолетът им излетял без тях заради недоразумение между наземните служители и екипажа, съобщи телевизия Ен Ди Ти Ви (NDTV). Всички пътници имали редовни бордни карти и багажът им бил натоварен на самолета.

Говорител на авиокомпанията каза, че инцидентът се разследва. 53 пътници били качени на по-късен полет на друга авиокомпания, а двама предпочели да им бъдат възстановени парите, уточни той.

Пътниците били изпратени на следващ полет към Делхи с около четири часа закъснение, съобщи в. "Таймс ъв Индия". По информация на изданието те били върнати обратно в терминала, били им издадени нови бордни карти и се наложило отново да преминат проверка за сигурност.

Наскоро излязоха наяве поредица от жалби срещу индийски авиокомпании, включително оплакване, че екипажът на самолет не се е справил с пиян пътник, който уринирал върху седящия до него човек по време на полет от Делхи към Ню Йорк на "Еър Индия" (Air India).Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати