Новини Турагенции

Егейска Турция е най-търсеното място за изгодна морска почивка

   
Егейска Турция е най-търсеното място за изгодна морска почивка

Егейска Турция е популярна дестинация за туристи, които се наслаждават на средиземноморския климат, красивата архитектура, нощния живот и вкусните морски дарове. През 2022 г. това беше едно от най-търсените места за почивка от българите, а тази тенденция се очаква да се запази и през 2023 г. Освен страхотното обслужване и богатите възможности за забавления, Турция привлича и с достъпните си цени.   

Бодрум е най-големият курорт,  

разположен на Егейско море и е страхотна отправна точка за всяко приключение. Местността е обитавана от 2-ро хилядолетие пр.н.е. В римската епоха се е наричал Халикарнас, основан от цар Мавзол, който построява едно от седемте чудеса на древния свят - Мавзолея. Има много атракции за посещение, но някои са наистина спиращи дъха, като например Мавзолеят в Халикарнас, Портата на Миндос и градският замък.   

„Бодрум предлага една наистина луксозна атмосфера на изключитлено достъпна цена. Древните забележителности са обградени от модерни удобства и тази многоличност на курорта го прави перфектен за всеки тип турист“, отбеляза пред TravelNews Петя Борисова, маркетинг мениджър на туристическа агенция „Екватор“. Това се дължи на преобладаващите 4 и 5 – звездни all inclusive хотели.  

Типичното за Турция отлично обслужване пък кара всеки от посетителите да се чувства спокоен и обгрижен. Тези качества на туризма в южната ни съседка я правят предпочитана дестинация за активна почивка и през тази година.   

Агенция “Екватор” предлага програми, специално за онези, които искат да се насладят напълно на лятото си. Полетите от София до Бодрум ще се осъществяват всеки петък от 5 май до 20 октомври. Освен това компанията предлага и чартърни полети от Пловдив и Варна.  

„Добра алтернатива са и близките курорти Фетие и Мармарис“, добави Борисова. Програмите и в двата турски курорта ще стартират през май и ще се задържат до есента.  

Мармарис е много по-малък  

курорт, който обаче е по-приветлив и интимен. Това е много добра алтернатива за двойки или семейства с деца, които искат по-релаксираща почивка. Тъй като туристите са по-малко и атмосферата е доста различна, над Мармарис се разнася същинско спокойствие, дори и по време на силния сезон. 

Фетие e част от Егейска Турция, 

макар че курортът е разположен на средиземноморски залив. Той предлага чудесни плажове, исторически забележителности и е любимо място на парапланеристите. Има добро пристанище, а атмосферата в него е мултинационална, особено през туристическия сезон.  

Трите дестинации се предлагат на различни цени, започващи от 785 лв. на човек, а пакетът винаги включва самолетен билет с чартърен полет на European Air Charter с 20 кг регистриран багаж и 5 кг ръчен, летищни такси, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента. „Екватор“ работи с богат набор от луксозни 4 и 5-звездни комплекси от най-високо ниво. Всеки от хотелите е на пешеходно разстояние от морския бряг и предлага всички нужни удобства за една незабравима почивка.  

 За да осигурят максимален комфорт на клиентите си, “Екватор” предлагат към цената на екскурзията и две застраховки. Те са медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро и асистанс с „Евроинс“ и пакет за максимална сигурност. По време на целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на туроператора с български език.   

Турция е идеалното място за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Курортите Бодрум, Мармарис и Фетие са популярни с възможностите си за плаж, качествено all inclusive преживяване и морски забавления. Авантюристите могат да се насладят на гмуркане, уинд- и кайтсърфинг, както и на много други приключения, докато тези, които предпочитат релакса, могат да почиват на брега на морето или край басейна. Регионът има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Лазурните води на Егейско море са подходящият фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска!  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати