Новини Събития

Идеи за зимен туризъм в Германия

   
Идеи за зимен туризъм в Германия

Преди да се насочим към частта, където подробно описваме най-популярните забележителности, бихме искали да ви дадем няколко съвета. Първо, имайте предвид, че зимата в Германия е изключително студена. Следователно е добре да вземете със себе си топли дрехи и обувки. Едва ли бихте искали да прекарате почивката си затворени в хотела. За да се насладите максимално на всяка една разходка се уверете, че ще сте добре екипирани през цялото време.

На второ място държим да споменем това, че Германия е доста предпочитана дестинация, особено през студените месеци. Това значи, че, когато отидете там, вероятно ще се озовете в голямата навалица от туристи. Разбира се, това не трябва да ви притеснява. Добре е обаче да се заредите с търпение, тъй като чакането на опашки през магазинчета и заведения за бързо хранене е гарантирано.

И не на последно място, заредете телефона си преди излизане. Зимата в Германия е направо магическа и сме убедени, че повечето от вас ще искат да запечатат всеки момент в снимка. Така че, за да избегнете разочарованието, което идва с липсата на батерия, оставете мобилното си устройство да се зарежда през нощта.

Изберете сред най-добрите ски курорти 

Ако обичате да карате ски, то тогава несъмнено ще се насладите на всяка секунда от вашата екскурзия до зимна Германия. Ски комплексите в страната са феноменални, а понякога посетителите могат да се възползват от фантастични оферти. Някои от най-предпочитаните места от този тип са хотел Kempinski Berchtesgaden в Берхтесгаден и Резорт Авитал във Винтерберг. И двете места се радват на огромна посещаемост всяка година, а удобствата, които предлагат са многобройни. Градчета Брегенц и Гармиш-Партенкирхен също са места, където може да откриете фантастични комплекси за почивка.

Изпробвайте късмета си в страхотните казина 

В страната има множество наземни казина, които са изключително популярни сред жителите там. Разбира се, има богат избор на онлайн казина в Германия, които са перфектни за тези, на които не им се ходи до игралната зала. Физическите казина обаче определено могат да ви впечатлят със своите дизайн и архитектура. Повечето от тях изглеждат направо величествено и доста често са обект на интерес от страна на пътуващите. Блекджек, покер, слот машинки и рулетка са част от предложенията налични там.

Посетете зимен базар 

Без съмнение, едно от най-приятните неща, които може да направите, докато сте в Германия през зимата е да посетите зимен базар. Както много от вас знаят, на подобни събития се предлагат множество неща за хапване, ръчно изработени бижута и други предмети, горещ шоколад и така нататък.

Базарите в Германия са наистина великолепни и изглеждат досущ като излезли от приказка. Всичко е украсено с коледни светлини и дори навън да е пълен мрак, вие изобщо няма да забележите. Предупреждаваме ви обаче, че човек доста лесно може да изгуби представа за времето, когато е на подобно място. Атмосферата, вкусната храна и коледната музика допринасят за едно страхотно настроение, което не може да се сравни с нищо друго.

В сърцето на Берлин (Potsdamer Platz) се организира един от най-впечатляващите коледни базари в цял свят. Всяка година той бива посещаван от хиляди местни и туристи и е любимо място както на малки, така и на големи. Така че, ако сте в столицата на страната, не пропускайте възможността да се потопите в коледната магия. Точно там може да откриете множество страхотни коледни подаръци, които да вземете за любимите си хора.

Любими дестинации в Германия през зимата 

Тези, които са били в Германия през зимата знаят, че страната предлага огромен списък от дестинации, които си струва да посетим през зимата. Една от тях е спа центъра Claudius Therme Cologne. Ако искате да прекарате време в абсолютно спокойствие, необезпокоявани от никого, то тогава това място е идеалният избор за вас. Обектът е отворен всеки ден от седмицата от 9 сутринта до полунощ. Гостите ще имат достъп до термални басейни, закрити сауни и душове.

Спа градчето Баден-Баден също е идеална дестинация за тези, които наистина имат нужда от качествена почивка. Мястото е дом на множество спа центрове, които се посещават от безброй туристи ежегодишно. За още по-незабравим престой ви съветваме да се качите на малкото влакче Merkurbergbahn, което ще ви разведе из планината. Уверяваме ви, че ще се насладите на спиращи дъха гледки.

Замъкът Нойшванщайн, приличащ на приказна крепост, се е превърнал в любимо място на милиони семейства по света. Красив през цялата година, дворецът се смята за една от най-прочутите забележителности в страната. Специално през зимата, атракцията е дори още по-невероятна.  

Национален парк Берхтесгаден е последното място, което ви препоръчваме да посетите по време на престоя си в страната през студените месеци. Това е единствения алпийски национален парк в Германия и е място, което предлага незабравими гледки. Ще видите прочутото ледниково езеро Кьонингзее, планината Вацман и още множество красоти.

 Опитайте традиционни коледни ястия 

Като за финал, ще ви изброим някои от най-вкусните традиционни ястия, които се сервират на коледната трапеза в Германия. След като се запознаете с някои немски коледни обичаи на коледните базари, може да продължите с тестването на най-известните коледни вкусотии.

Първото нещо, което несъмнено трябва да изпробвате е, разбира се, коледния щолен, съдържащ сушени плодове и много масло. Традиционните коледни бисквитки с кардамон, джинджифил и канела, познати още като Лебкухен, също трябва да влязат в списъка ви с храни, които да тествате, докато сте в Германия.

Картофената салата с вурстчета също присъства на почти всяка коледна трапеза, придружена от приятно ухаещия коледен пунш с портокал, канела и анасон. Цветната салата от мариновано червено зеле също е доста популярна по време на коледните празници. Като допълнение към тези три неща, семействата в страната приготвят и печена патица или печено свинско.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати