Новини Събития

Вижте красиви европейски градове през зимата

   
Вижте красиви европейски градове през зимата

Не е изненада, че европейските градове, които ще ви представим, са красиви. Това, което мнозина не осъзнават, е, че те са още по-зашеметяващи през зимата.

Част от този чар може да се припише на празничното настроение, но дори и след като декември отмине, по-бавното темпо и белият сняг, който танцува над улиците, създават истинска зимна приказка.

Вроцлав - градът на гномовете и мостовете
10 снимки

Architectural Digest представя девет невероятни европейски града, които внушават по-неформално и уютно усещане през зимата. Някои са добре познати столици, а други са неочаквани предложения, които обаче си заслужават пътуването.

Който и град да изберете да посетите, можете да очаквате незабравим престой - просто не забравяйте топлите дрехи.

Будапеща, Унгария

Столицата на Унгария преживява строителен бум, носещ съвременни допълнения към Пеща – частта от града на изток от Дунав. Сред най-забележителните нови предложения е Къщата на музиката, проектирана от архитекта Соу Фуджимото и разположена в Градския парк.

Въпреки че Будапеща е прекрасна през всеки сезон, през зимата една от най-известните й особености – многобройните й бани, е още по-привлекателна. Какъв по-добър начин да разсеете зимния хлад от дългото киснене в топлите води на естествен горещ извор?

От страната на Буда Рибарският бастион с гледка към емблематичната сграда на парламента е особено романтичен през зимните дни.

Краков, Полша

Символът на този исторически полски град е вавелският дракон и точно както този огнедишащ звяр може да унищожи зимния хлад, привлекателните кафенета и ресторанти предлагат на туристите почивка от вятъра, който духа от река Висла.

Когато стихията се успокои, балонът с горещ въздух Dobra Atmosphere предлага панорамна гледка към Краков. Той е не само туристическа атракция, но също така и лаборатория, събираща данни за замърсяването на въздуха.

След като се насладите на гледката на града от птичи поглед, разходката из еврейския квартал е особено приятна през снежните дни.

Единбург, Шотландия

Изследването на уличките и алеите на Стария град на Единбург и емблематичния му замък е по-специална през зимата заради по-малкото посетители, които не разсеят магията на шотландската столица.

Единбург се намира в близост до Северно море, но дори и през лятото само най-издръжливите плуват във водите на плажа Портобело. През зимата той е във владение на идващите и заминаващи кораби и лодки.

Лондон, Великобритания

Ако планирате да посетите Лондон тази зима, The Lanesborough, част от Oetker Collection, предлага кралско отношение към обикновените хора. Всеки гост се радва на обслужване от иконом, а ако се настаните в кралския апартамент, няма да чувствате никаква завист към обитателите на Бъкингамския дворец.

Когато не живеете като кралски особи, се насладете на градските къщи в джорджиански стил или карайте кънки на лед пред Съмърсет Хаус, където пързалката е отворена до средата на януари.

Люцерн, Швейцария

Нито един списък със зимни дестинации не би бил пълен без представител на Швейцария. Сравнително малкият размер на Люцерн го прави лесен за разглеждане.

Атракциите варират от зашеметяващото му разположение - обядът с изглед към езерото е задължителен, до редица музеи и забележителности.

Chapel Bridge е сред най-старите покрити мостове в Европа, Rosengart Collection има повече от 100 творби на Пикасо, а Швейцарският музей на транспорта ви предлага шанса да изследвате света само в рамките на едно пътуване.

Мадрид, Испания

Битува погрешното схващане, че в Испания няма зима. Това не е напълно вярно, въпреки че има дни, които са наистина меки. Дори в дълбините на зимата испанската столица никога не почива и нейният прочут нощен живот продължава.

Пазарът Сан Мигел е отлична гастрономическа отправна точка, където да хапнете тапас и да опитате различни испански вина. Градските музеи – включително Prado, Reina Sofia и Thyssen-Bornemisza, са чудесни убежища от студа.

Мюнхен, Германия

Някои хора подхождат към зимата с мърморене и оплаквания, но не и германците, за които Мюнхен е идеален за бягство през уикенда. Мариенплац е кръстопътят на града с множество църковни кули, които гледат към него.

Дори когато Englischer Garten е покрита със сняг, сърфистите „яздят“ изкуствените вълни на участък от река в парка – контраст, който създава зашеметяващи кадри.

Париж, Франция

В Града на светлината зимните витрини са истински произведения на изкуството. Естествената отправна точка е историческата Galeries Lafayette с нейния монументален купол в стил Арт Нуво, но от Champs-Élysées до Marais всичко гъмжи от живот, докато се скитате от един бутик в следващия.

Прага, Чехия

Лошата новина е, че през зимата температурите в Прага се движат около нулата. Добрата новина - Карловият мост под слой сняг може да се похвали в невероятна красота, недостъпна през останалите сезони. Когато искате да се скриете от студа, лесно можете да го направите в една от бирариите, в които да се отдадете на яхнии и обилна зимна храна.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати