Новини Турагенции

Министерският съвет също избра България Ер – Посока за самолетни билети

   
Министерският съвет също избра България Ер – Посока за самолетни билети
Министерският съвет ще работи с нова фирма за самолетни билети
  МС

Администрацията на Министерския съвет избра консорциума „България Ер – Посока“ ДЗЗД за осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина. Това съобщиха за TravelNews от правителствената информационна служба. Народното събрание наскоро също сключи договор с дружеството след проведена обществена поръчка.

Срокът за изпълнение на договора с Министерския съвет е от датата на сключване до срока на действие на рамковото споразумение за покупката на самолетни билети от цялата администрация (21.11.2023 г.) или до изчерпване на предвидения финансов ресурс от 600 000 лв. без ДДС, или до сключване на договор въз основа на проведен вътрешен конкурентен избор съгласно рамково споразумение на ЦОП за последващ период в зависимост от това кое от трите събития настъпи по-рано.

В процедурата са участвали поканените на пряко договаряне четири фирми, които са в рамковото споразумение – освен „България Ер - Посока“ ДЗЗД, това са още туристическите агенции „Хорнит“ ООД, „Аеротур ММ“ ООД и „Атлас травелс“ ЕООД. „България Ер – Посока“ ДЗЗД е предложила най-ниска цена от 1091.15 лв. без ДДС по основните дестинации от София до европейските столици. Тяхната такса за обслужване е 20 лв. без ДДС. Останалите три фирми са дали по-високи стойности и по двата показателя.

До миналата година Министерският съвет беше обслужван от туристическа агенция „Елит травел интернешънъл“, която не е била поканена в новата процедура. Други компании също не са били информирани да предоставят оферти.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати