Новини Събития

Музей на секса отваря в Маями

   
Музей на секса отваря в Маями

Съчетавайки сериозност и забавление, Музеят на секса се превърна в една от най-високо оценяваните атракции на Ню Йорк в TripAdvisor от откриването му в Манхатън през 2002 г. През пролетта музеят ще отвори врати в Маями, Флорида, помещавайки се на 3000 кв. м бивша складова база в квартал Алапатах, където се появяват все повече места за изкуство и дизайн, пише CNN. Музеят, проектиран от норвежкото архитектурно студио Snøhetta, е по-голям от оригиналния в Ню Йорк и ще има търговски площи и бар.

Проектът има за цел да се превърне в „провокиращ форум за секса и сексуалността“, по думите на изпълнителният директор и основател на музея Даниел Глук.

Източник: The Museum of Sex

Разположени в три големи галерийни пространства, откриващите изложби ще включват представяне на известните 3-метрови скулптури на японския художник Хаджиме Сораяма "sexy robots", както и 20 от неговите ретро-футуристични еротични картини.

Източник: The Museum of Sex

Изложбата "Modern Sex: 100 Years of Design and Decency" пък ще изследва как промотирането и възприемането на продуктите за сексуално здраве са се променили от 20-те години на миналия век.

Източник: The Museum of Sex

Постоянната колекция на музея съдържа над 20 000 артефакта и произведения на изкуството, обхващащи снимки, костюми и исторически секс играчки. 

Откакто отваря врати на 5-то авеню в Манхатън преди две десетилетия, Музеят на секса - известен също като MoSex - е бил домакин на повече от 40 изложби, „посветени на културното значение на човешката сексуалност". 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати