Новини Турагенции

Туроператорът Солвекс обяви ранни записвания за Гърция и Турция

   
Туроператорът Солвекс обяви ранни записвания за Гърция и Турция

Януари и февруари са идеалното време, в което може да се замислите как да планирате отпуската си и лятната си почивка. Много хора правят резервациите си за лятото именно през това време на годината. “В момента в “Солвекс” се наблюдава най-вече интерес към програмите за пролет и лято. Туристите ни вече се записват за море в Гърция и Турция. Екскурзиите в европейските столици също са доста търсени за следващите няколко месеца”, разкрива пред TravelNews Васил Щерев, маркетинг мениджър на туроператора.  

Лятото традиционно е много силен сезон за двете ни южни съседки. Още от началото на май хиляди българи потеглят към Гърция и Турция, където се наслаждават на различни морски курорти. Този тип туризъм е с цел почивка и фокусът на пътуващите е по-скоро върху хубавото време, обстановката и местната храна. За това и добре изпитаните дестинации остават най-популярни и през 2023 г. Това са островите Санторини и Крит за Гърция, а в Турция - Анталия, Бодрум и Мармарис.  

Самолетните почивки до Крит  

започват  на 3 юни и ще продължат всяка събота до 7 октомври 2023 г. Програмите започват от 353 евро на човек. Тази цена включва самолетен билет София - Хераклион - София по редовна линия на "България Еър", 23 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 10 кг с размери до 55х40х23 см, групов трансфер летище - хотел - летище, 7 нощувки в хотел по избор на съответната база на изхранване, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро /вкл. и COVID-19/ и обслужване от представител на партньорската фирма на туроператора на български език.  

Програмите за Санторини са по-кратки и включват само самолетни билети от София, 3 нощувки в хотел по избор на клиента и медицинска застраховка с покритие 10 000 евро. 

Почивките в Турция  

също са много достъпни за българските туристи. Цените започват от 391 лв. и включват транспорт с автобус или самолет по описания маршрут с включени пътни такси, 7 нощувки в хотел по избор, медицинска застраховка, Представител на туроператора по време на пътуването и обслужване на място от представител на местната фирма партньор.  

Красивото море, аll-inclusive и пълния релакс имат своя чар. Но за една друга група пътешественици, екскурзиите са единственият начин за пътуване. Те обичат интересни забележителности, пленителни истории и легенди. Точно такъв тип пътуване се търси от клиентите на “Солвекс” из Европа.  

Испания и Португалия  

са най-популярни за пролетта. Лисабон е една от страхотна детниция, която сякаш убягваше от българските туристи в последните години. През 2022 тя набра много популярност, а директните полети от София направиха посещението ѝ в пъти по- лесно. Цветните улици на града, запазеният дворец и пристанището крият дългогодишна история на успехи и падения. Като държава колонизатор, Португалия е имала огромно богатство, което рефлектира върху произведенията от онова време. Градът има дъх на аристократизъм, който перфектно се съчетава с новия модерен начин на живот.  

Барселона и Валенсия в Испания пък впечатляват с вечно модерната си култура. Барселона е испанската столица на изкуството и дори разходката по центъра е преживяване. Валенсия от друга страна е дом на някои от най-добрите научни музеи, както и на най-големия аквариум в Европа.  

Тези предложения са насочени към пролетта - за април и май, когато времето в тези западни страни е наистина съвършено. Освен това цените са много достъпни, имайки предвид богатите възможности за обикаляне. Цените започват от 1049 лв. на човек, а офертите за ранно записване ще се задържат до 31 януари. 

Туроператорът “Солвекс” ще продължи да се развива на европейския пазар и да специализира в по-близки дестинации. Екзотиката също е чудесен избор за студените месеци, но Европа има много какво да предложи и компанията отразява доброто търсене както на почивки, така и на екскурзии, каза Васил Щерев. Очаква се лято 2023 отново да е успешно за изходящия туризъм, тъй като българите все още наваксват с пропуснатите пътувания покрай пандемията.  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати