Транспорт

Раянеър увеличава полетите от Лондон

   
Раянеър увеличава полетите от Лондон

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) обяви, че ще увеличи графика на полетите си до и от лондонските летища "Станстед", "Гетуик" и "Лутън" с 10 на сто това лято в сравнение с миналото изпълнявайки над 3000 полета седмично.

Базираната в Ирландия авиокомпания съобщи, че добавя допълнителни полети до испански дестинации като Малага и Майорка, както и нов маршрут между "Станстед" и Корнуол в югозападна Англия.

На този фон главният изпълнителен директор на "Райънеър Груп" Майкъл О'Лиъри заяви, че не вижда признаци на рецесия. "В момента не виждаме признаци за това", каза О'Лиъри по повод дискусията за възможна рецесия. Преминахме през две седмици на рекордни резервации", допълни той.

Великобритания намали таксата за пътници във въздушния транспорт (APD) за вътрешните полети от април 2023 г. и от "Райънеър" казаха, че това е помогнало да добави повече маршрути в Обединеното кралство. Авиокомпанията повтори призива си към правителството да даде тласък на британската икономика, като премахне таксата за всички полети. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати