Новини Транспорт

Биодит ще изгражда биометрична система на Летище София

   
Биодит ще изгражда биометрична система на Летище София

“Биодит“ АД е сключило договор със „СОФ Кънект“ АД за изграждане и въвеждане в експлоатация на биометрична система за отчитане на работно време, съобщава компанията чрез БФБ-София. Компанията не посочва стойност и срок на договора.

„СОФ Кънект“ е операторът на Летище София от края на април 2021 г. Това е първият обявен договор от „Биодит“ за тази година. В края на декември компанията подписа договор с хотел „Мургавец“ за около 30 хил. лева.

В началото на декември компанията обяви, че ще оборудва комплекса със смесено предназначение „Самелион“, който се изгражда в Самоков. Проектът е разположен на площ от 60 хил. кв.м. Приходите от този договор ще са повече от годишните приходи на компанията за 2021 г., но дружеството не съобщава колко точно ще бъдат. По-рано през годината два испански хотела преподписаха договорите си за хотелското решение на „Биодит“ за период от 5 години. Компанията изгражда и цялостна хотелска система в хотел „Калина Палас“ в Трявна, както и на няколко хотела в курорта „Слънчев бряг“. Дружеството има договор и за оборудване на офис сграда.

Тази година „Биодит“ набра почти 1,7 млн. лева след увеличение на капитала. Приходите на дружеството за полугодието нарастват почти 4 пъти, като то отчита и печалба в размер на 116 хил. лева. Компанията предстои да обяви резултатите си за 2022 г. В последната година акциите на компанията поевтиняват с 2%.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати