Новини Транспорт

Air France представи новите си самолетни кабини

  18.01.2023 13:20  
Air France представи новите си самолетни кабини

На 20 януари 2023 г., първият Boeing 777-300 ER, оборудван с най-новите кабини на Air France за дълги разстояния, ще отлети от Париж, Шарл дьо Гол за Ню Йорк – JFK. Наречен „Fontainebleau“, този самолет в последствие ще обслужва полетите до Рио де Жанейро в Бразилия от 21 януари и Дакар в Сенегал от 22 януари.

Продължаващото обновяването на 12-те Boeing 777-300 ERвъв флота на Air France за дълги разстояния ще позволи на авиокомпанията постепенно да предлага повече полети, оборудвани с новите кабини до първите три дестинации през зимния сезон, а след това и да разшири мрежата си с новооборудвани самолети през годината.

Благодарение на тази нова голяма стъпка към повишаване на комфорта в самолетите на Air France и стремежа за предлагане на по-високо ниво на обслужване на клиентите, всички Business кабини за дълги полети ще бъдат оборудвани със седалки, които се трансформират в напълно плоски легла до края на 2023 г., в сравнение с 90 % днес. Също така целият флот ще бъде оборудван с Wi-Fi по време на полет, в сравнение с 97 % днес. 

Ново изживяване при пътуване

В Business кабината (48 места) напълно преработената емблематична седалка се отличава с още по-обгръщащи извивки и допълнителен комфорт. Дизайнът ѝ е базиран на 3-те "F"-Full Flat, Full Access and Full Privacy:

• напълно плоска - седалката се трансформира в истинско легло с дължина почти два метра; 
• пълен достъп - осигуряващ директен достъп до пътеката на всички пътници; 
• пълно уединение. 

Нова плъзгаща се врата позволява на пътниците да създадат изцяло лично пространство, извън погледа на останалите. За да се създаде още по-голямо усещане за уединение за пасажерите пътуващи заедно, седалките, които са разположени в средата на кабината, сега са оборудвани с централен панел, който може да се спусне чрез натискане надолу. По този начин се създава приятно пространство, в което те да се възползват максимално от полета заедно. Също така, всяка седалка разполага с широк 17,3 инча 4К- High-Definition екран против отблясъци със слушалки, които намаляват шума. Нова Bluetooth връзка позволява на пътниците да използват собствените си слушалки, както и няколко електрически контакта. 

Първото нещо, което клиентите ще виждат, докато се качват на борда на самолета, е осветено морско конче. То олицетворява основният мит и богатата история на компанията. Подплатата на седалките придава мекота и усещане за уют. Вълна, полиран алуминии, естествена френска кожа са благородните, меки и естествени материали, които Air France избра за производството на новите си седалки. Всяка е с избродирано червено лого. 

В Premium Economy кабината (48 седалки) Air Franceпредставя най-новия си модел седалка тип реклайнер, която вече се предлага на Airbus A350, като същевременно подобрява допълнително комфорта. Всяка седалка предлага 96 см. пространство за краката. Възглавниците на седалките са с нов дизайн, а тъмносиният плат на рибена кост добавя допълнителна мекота. Облегалката на седалките се накланя до 124 градуса и е разширена, за да осигури по-голямо уединение. Новите шумоизолиращи слушалки са интегрирани в седалките и са лесни за използване по всяко време на полета. Също така, седалките разполагат с USB A и Cпортове. 

В Economy кабината (237 места) седалките също отговарят на най-високите стандарти за комфорт на пазара. Всяка една от тях е широка 43 см., има 119 градусов наклон и 79 см. пространство за краката. Облегалките са с ергономичен дизайн, предлагащ подсилена странична опора. Също са оборудвани с USB А порт. 

Седалките в тези кабини са оборудвани с широк 13,3 инча 4KHigh-Definition екран с Bluetooth връзка, който осигурява идеална възможност за всеки да се наслади на програмите за забавления с продължителност над 1 500 часа. При поискванеекипажът може да предостави персонални слушалки за всеки пасажер. 

Във всички кабини клиентите могат да имат достъп до интернет чрез портала Air France Connect. Той предлага три варианта за достъп, включително напълно безплатен пакет, позволяващ на клиентите да изпращат и получават съобщения, и да имат достъп до информация за своите трансферни полети.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати