Новини Транспорт

Летище София работи въпреки силния вятър

   
Летище София работи въпреки силния вятър
Летище София работи и обслужва самолетите
  Мирослав Иванов

Летище София е отворено и работи въпреки силния вятър, обяви за TravelNews Росен Бъчваров, директор „Връзки с обществеността“ на аерогарата. Засега няма отменени или пренасочени полети. Всички самолети кацат и излитат на летището.

Заради силния вятър, вчера бяха пренасочени четири пътнически полета за кацане в Пловдив, шест в Букурещ и един в Солун.

В областите Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Велико Търново е обявен червен код за опасност от силен вятър, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В тези области се очаква поривите на вятъра да достигнат до 35 метра в секунда (до 126 км/ч). За цялата страна предупреждението е за бурен южен вятър - фьон.

Оранжев код е в сила областите София, Софийска, Видин, Търговище, Разград, Кърджали и Хасково, където поривите на вятъра ще са до 29 метра в секунда (до 104 км/ч). В област Видин има предупреждение от втора степен и за значителни валежи до 25 - 30 литра на квадратен метър.

В останалите 16 области на страната предупреждението за днес е от първа степен - жълт код, с пориви на вятъра до 20 метра в секунда (72 км/ч).

В петък ще е облачно, а вятърът ще отслабва. Валежите постепенно ще обхванат по-голямата част от страната и следобед температурите ще започнат да се понижават. Вечерта във високите западни полета дъждът за кратко ще премине в сняг. През почивните дни ще остане предимно облачно, а  температурите трудно ще превишават 10 градуса. На много места ще има валежи предимно от дъжд, като в по-високите части на Западна България и планините ще вали и сняг. През първите дни от новата седмица ще остане по-често облачно с валежи от дъжд и сняг.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати