Новини Събития

Илин Димитров проведе неформална среща с бизнеса в Банско

  23.01.2023 09:00  
Илин Димитров проведе неформална среща с бизнеса в Банско

Служебният министър на туризма Илин Димитров беше сред официалните гости в Банско по време на стартовете от Световната купа по сноуборд на 21 и 22 януари 2023 година, съобщиха от пресцентъра на министерството. Българският курорт за трети път стана домакин на престижното състезание, в което най-добрите сноубордисти премериха сили под връх Тодорка. 

Въпреки необичайно топлото начало на зимата в цяла Европа, което остави редица световни курорти затворени, българските домакини посрещнаха спортната проява с отлично подготвени писти и снеговалеж в първия от двата дни.  
Сбъднаха се очакванията трибуната на финала на пистата на „Бъндеришка поляна“ да се напълни заради участието на звездата ни Радослав Янков и младите таланти от българския отбор по сноуборд, се отбелязва в съобщението.  

Припомняме, че Янков направи най-силното си представяне този сезон и завърши на четвърто място. Вчера българинът не успя да влезе във финалите, но днес накара публиката на "Бъндеришка поляна" да развее националния трибагреник. 

По време на събитието Министерството на туризма рекламира дестинация България с редица маркетингови активности. Стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско е значима световна спортна проява с широк медиен отзвук, която постави българския курорт в светлината на прожекторите, отбелязват от Министерството на туризма. В рамките на посещението си в Банско министър Димитров проведе и неформална среща с представители на местния туристически бизнес. Това е първата от поредица подобни срещи в различни градове на България. 
 
С представителите на местния бизнес министърът на туризма обсъди актуални теми и проблеми, както и въпроси, свързани с възможностите за развитието, модернизирането и по-нататъшното популяризиране на зимната дестинация. Фокус на срещата беше и съвместната работа на пазар Турция.
В срещата се включиха и представители на турския туристически бранш. В момента в българския курорт има много гости от южната ни съседка, тъй като освен трайния интерес към българския ски курорт, стартовете на Световната купа по сноуборд съвпаднаха и с ученическата ваканция в Турция.Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати