Новини Транспорт

Еър Сърбия открива полети от Белград до 4 дестинации в Гърция

   
Еър Сърбия открива полети от Белград до 4 дестинации в Гърция

Гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас се срещна вчера с делегация на групата за приятелство Сърбия-Гърция на сръбския парламент и с посланика на Сърбия Душан Спасоевич, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА, позовавайки се на прессъобщение. Гръцкият парламент беше представен от депутата от Нова демокрация Христос Букорос, председател на съответната група за приятелство в гръцкия парламент.

Разговорът беше конструктивен и насочен към по-нататъшно насърчаване на двустранното сътрудничество в областта на туризма, отбелязва АНА-МПА.

Сръбската страна обяви, че от април 2023 г. авиокомпанията „ЕърСърбия“ (AirSerbia) ще извършва полети до още четири гръцки дестинации: три полета седмично до Ираклион (като четвърти ще бъде добавен през юни), три полета седмично до Ханя, два полета седмично до Корфу и два полета седмично до Родос.

Двете страни се съгласиха, че е важно да се ускорят процедурите за разрешаване на въпроси, свързани с работата на Гръцката национална туристическа организация в Белград и с работата на Туристическата служба на Сърбия в Атина.

Сръбската страна посочи допълнителната икономическа тежест за сръбските туристи в Гърция заради таксите за роуминг, като каза, че това води до годишна загуба на 300-400 хиляди туристи от Сърбия всяка година.

Накрая двете страни подчертаха значението на системното насърчаване на зимния туризъм между Гърция и Сърбия.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати