Новини Събития

Берлин предоставя на младите в града по 50 евро за забавления и култура

   
Берлин предоставя на младите в града по 50 евро за забавления и култура

Берлин предоставя на младите хора в града по 50 евро, за да излизат и да се наслаждават на културни места и събития в града, според прессъобщение на културния отдел на местната власт. От 1 февруари младите хора в Берлин на възраст между 18 и 23 г. могат да се запишат за получаване на младежка културна карта, предварително заредена със средства, които могат да бъдат похарчени на около 200 места в града. Това включва театри, музеи и дори нощни клубове. Инициативата бе представена за първи път през декември от Клаус Ледерер, заместник кмет на Берлин и сенатор, отговарящ за културата и Европа. 

"Участието в художествени и културни събития от страна на всички берлинчани е много важно за мен. Младежката културна карта е насочена към младите хора, които тепърва опознват разнообразния културен пейзаж на Берлин след ограниченията от последните години," заяви Ледерер на пресконференция през декември. 

Властите в Берлин също така се надяват, че тази инициатива може да помогне за съживяването на местата за развлечения и култура в града, според Ледерер. 

Отговарящите на изискванията младежи могат да се регистрират за картата онлайн и да я получат в обществените библиотеки до 28 февруари. 50-те евро, с които са предварително заредени картите, могат да бъдат използвани до 30 април.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати