Новини Транспорт

Lufthansa въвежда тарифи с компенсации за въглеродни емисии

   
Lufthansa въвежда тарифи с компенсации за въглеродни емисии

Lufthansa ще започне да предлага тарифи с включени компенсации за въглеродните емисии, които генерират полетите ѝ. Това вероятно ще се отрази върху крайната цена на самолетните билети. Новите тарифи ще влязат в сила от тази седмица, обяви германският превозвач, цитиран от Reuters.

„Зелените тарифи“, които могат да се резервират за полети и връзки в Европа и Северна Африка, са първите, които осигуряват 100% компенсиране на въглеродните емисии, подчерта Хари Хомайстер, член на Изпълнителния съвет на Lufthansa.

Тежестта върху климата се компенсира с 20% чрез използването на устойчиво авиационно гориво (SAF) и с 80% чрез финансиране на проекти за опазване на климата, твърдят от авиокомпанията.

Новата тарифа ще се прилага за над 730 000 полета годишно, извършвани от всички авиопревозвачи от Lufthansa Group. Това прави Lufthansa първата авиокомпания, която асоциира такъв компонент в тарифата си.

Хомайстер отказа коментар как това ще се отрази върху цената на билетите и само спомена, че очаква тя да бъде „забележимо” по-висока.