Анализи Новини

TUI очаква очаква силен летен сезон

   
TUI очаква очаква силен летен сезон

Германската компания отбелязва значително повишение на резервациите за лятото, но трябва да върне на правителството около 730 милиона евро с лихвите. TUI Group, най-голямата световна туристическа компания, съобщи днес, че е успяла да намали типичния за зимния сезон спад на печалбата през периода от октомври до декември, предаде ДПА.

Приходите са нараснали до 3,8 милиарда евро (4 милиарда долара) спрямо 1,4 милиарда евро предходната година, когато кризата с коронавируса е нанесла много по-големи загуби в туристическия сектор.

Чистата загуба на ТУИ е била около 232 милиона евро. За съпоставимия период в края на 2021 г. загубата е била 387 милиона евро.

Германската компания съобщи за значително повишение на резервациите за лятото.

В пика на пандемията туризмът бе един от най-засегнатите сектори. ТУИ е успял да преодолее кризата частично и благодарение на държавна помощ на стойност милиарди долари.

Подкрепата от федералното германско правителство трябва да бъде върната поетапно до края на годината. ТУИ ще плати около 730 милиона евро с лихвите.

ТУИ очаква силно повишение на цените за летния сезон с оглед на значителния брой резервации, които да му помогнат да покрие свързаните с инфлацията разходи. Това заяви на пресконференция за представяне на резултатите и очакванията за бъдещето главният изпълнителен директор Себастиан Ебел, цитиран от Ройтерс.

Туристическата компания е отчела и спад на резервациите за Турция след земетресението, но очаква тази тенденция да е временна, каза Ебел. Той отбеляза, че се предлагат алтернативни маршрути до Испания и Гърция, допълва БТА.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати