Новини Събития

България ще се рекламира с роуд шоу във Великобритания и Израел

   
България ще се рекламира с роуд шоу във Великобритания и Израел
Националният борд по туризъм поиска роуд шоу във Великобритания
  Мирослав Иванов

Министерството на туризма ще рекламира България с роуд шоу във Великобритания и Израел. Това обяви министърът на туризма Илин Димитров на кръгла маса на Националния борд по туризъм по време на изложението "Ваканция и СПА Експо". Роуд шоуто ще бъде под формата на срещи с туроператори, туристически агенти и журналисти на двата пазара. До момента такива са проведени в Полша и Германия, като моделът се оказа изключително успешен. От страна на България на тях присъстват Министерството на туризма, хотелиери, туроператори, Алианс "Българско Черноморие", летищата в Бургас и Варна.

За роуд шоуто във Великобритания настоява Националният борд по туризъм (НБТ) и Алианс "Българско Черноморие" заради спада в записванията на британските туристи за предстоящия летен сезон на 2023 г.

Полина Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, обяви, че има чуваемост от страна на Министерството на туризма и извлича от критиката най-ценното. Тя подчерта, че пред бъдещото Народно събрание и при редовно правителство ще настояват за увеличаване на бюджета за реклама на туризма на България. Отделно и разширяване на функциите на Министерството на туризма. В момента бюджетът за реклама е само 18 млн. лв. и не е достатъчен на фона на останалите страни в региона.

Министър Илин Димитров също подчерта, че държавата има нужда от голям бюджет за реклама. "Ние сме трудно видими на международните пазари", допълни той.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати