Събития

Бургас се представя с емблематични туристически обекти на ВАКАНЦИЯ и СПА 2023

   
Бургас се представя с емблематични туристически обекти на ВАКАНЦИЯ и СПА 2023

Бургас се представя с най-акрактивните си туристическите обекти на 39-то издание на Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА, което открива сезона на туристическите събития в България за 2023 година. Над 250 изложители от 15 държави събра туристическия форум, който продължава до 17 февруари в столицата.

На официалното откриване присъства зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, заедно с екипа на ОП „Туризъм“. Тя представи акценти от туристическия продукт, който Община Бургас предлага, както и най-интересното, с което градът се презентира на изложението. Щандът се хареса и на министъра на туризма д-р Илин Димитров, коментират от общината. 

Освен изчерпателна информация за туристическите обекти като остров Света Анастасия, „Акве Калиде“, Ченгене скеле и др., посетителите могат да открият в бургаския павилион ръчно изработените сувенири на "Морски знаци", както и множество малки изненади. Тази година участието на Община Бургас е в съвместно партньорство с Държавен куклен театър - Бургас. Това подчертава усилията на местната власт за развитието на културния туризъм.

На щанда може да бъде разгледана интерактивна куклена инсталация със звук и светлина - розово фламинго. Там можете да си направите снимка с моряка Пейо. Както и да научите повече за обитателите на Атанасовското езеро и природозащитен център „Пода“ от информационните материали на Българска Фондация "Биоразнообразие".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати