Новини Събития

Виртуална разходка в Стара Загора на изложението Ваканция в София

   
Виртуална разходка в Стара Загора на изложението Ваканция в София

Специални VR очила, даващи възможност да се види от разстояние частица от уникалния старозагорски бит, показва екипът на Община Стара Загора по време на 39-ото Международно туристическо изложение „Ваканция & спа“. Традиционно Община Стара Загора е част от събитието, което обединява професионалистите от туристическия сектор – дестинации, хотелски вериги, агенции и туроператори, технологични компании, доставчици, транспорт и институции от цял свят.

stara zagora virtuall

Изложението се провежда в София от 15 до 17 февруари 2023 г., под егидата на Министерство на туризма. Над 250 изложители от 15 държави са част от професионалния форум.

„Изключителен интерес предизвикват очилата с добавена реалност, които са на разположение на нашия щанд по време на изложението. Всеки, който посещава Туристическия информационен център в Стара Загора, също ще може да види през тях част от духа на хилядолетния ни град“, уточни заместник-кметът на общината Милена Желева, която е в София заедно с част от своя екип. „Имаме невероятно богатство – тук показваме само част от възможностите, които има Стара Загора, когато говорим за туризъм“, допълни Милена Желева.

Щандът на Община Стара Загора предлага на посетителите на най-голямото изложение в България да се докоснат до таланта на артистите от Операта в града, да се запознаят с интересни информационни материали за културно-историческите забележителности в района, възможностите за СПА туризъм, атракциите, разнообразните спортни събития и културни мероприятия. Тематични и символични рекламни артикули допринасят за събуждане на любопитството към региона. Ароматът на липов цвят – един от символите на Стара Загора, е пресъздаден от дъхав чай, който допълнително привлича интереса на участници и посетители. Поздравления за участието във форума и представянето на общината изказа ресорният министър Илин Димитров, който посети старозагорския кът в Интер експо център.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати